Britanicii vor un nou referendum de tip Brexit dacă negocierile cu UE eşuează

Britanicii vor un nou referendum de tip Brexit dacă
negocierile cu UE eşuează

FOTO Arhivă

Un sondaj realizat recent de YouGov arată că britanicii vor să decidă mai degrabă ei decât legislatorii asupra părăsirii Uniunii Europene dacă nu se va ajunge la un acord între Londra şi Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Realizat în perioada 31 iulie - 7 august la comanda grupului de campanie pro-referendum „People's Vote“,  sondajul YouGov arată că 45% dintre alegători susţin organizarea unui nou referendum la sfârşitul negocierilor indiferent de rezultat, în timp ce 34% se opun acestei idei, relatează agenţia de presă Reuters, citată de Agerpres în pagina electronică.

Întrebaţi cine ar trebui să ia decizia între a rămâne sau a părăsi blocul comunitar în cazul în care discuţiile se încheie fără o înţelegere, 50% au răspuns că publicul într-un referendum, în timp ce 25% au afirmat că Parlamentul.

Premierul britanic Theresa May a respins în repetate rânduri organizarea unui nou referendum asupra Brexitului, afirmând că cetăţenii au decis la consultarea populară din 23 iunie 2016, când 51,9% din voturile exprimate au fost pentru ieşirea ţării din UE, în timp ce 48,1% au fost pentru rămânerea în blocul comunitar.

Cu mai puţin de opt luni înainte de ieşirea oficială a Marii Britanii din UE, Londra şi Bruxellesul întâmpină dificultăţi mari în vederea ajungerii la un acord.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: