Britanicii „au înroşit“ Google-ul cu întrebarea „Ce este Uniunea Europeană“ imediat după ce au votat Brexit

Britanicii „au înroşit“ Google-ul cu întrebarea „Ce este Uniunea Europeană“ imediat după ce au votat Brexit

Desen Brexit Tjeerd Royaards (Olanda) FOTO Twitter @Royaards via France TV Info

Datele publicate de specialiştii Google în cursul zilei de vineri, 24 iunie, indică faptul că mulţi britanici au căutat masiv pe internet detalii despre consecinţele părăsirii Uniunii Europene abia după anunţarea rezultatelor oficiale ale referendumului.

O analiză făcută de cotidianul Washington Post arată că mulţi britanici care au votat în favoarea părăsirii Uniunii Europene ar putea să regrete decizia luată la urne.

Confuzia generată de consecinţele Brexit asupra economiei ţărilor din Regat s-a reflectat în căutările pe internet făcute de britanici în cursul zilei de vineri, 24 iunie.

Cei de la Google au raportat că, la 8 ore de la închiderea urnelor, moment în care numărarea voturilor indica deja rezultatul suprinzător, căutările după expresia „what happens if we leave the EU“ („Ce se întâmplă dacă părăsim UE“) au ajuns să se tripleze comparativ cu ziua dinaintea referendumului.

Un alt topic de interes pentru britanici în cursul zilei de astăzi a fost „What is the EU?“ („Ce este UE?“).

Oficialii de la Google au realizat un top 5 al subiectelor de interes în Marea Britanie, imediat după anunţarea rezultatelor referendumului. Printre altele, britanicii s-au mai arătat curioşi referitor la numele sau numărul ţărilor din Uniunea Europeană, precum şi despre „ce se va întâmpla acum, după ce am părăsit UE“, potrivit graficului de mai jos:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: