Brexit. Tony Blair le cere britanicilor să lupte împotriva ieşirii din UE şi nu exclude un al doilea referendum

Brexit. Tony Blair le cere britanicilor să lupte
împotriva ieşirii din UE şi nu exclude un al doilea referendum

Tony Blair FOTO leftfootforward.org

Fostul premier laburist britanic Tony Blair le-a cerut vineri celor care pledează pentru rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană să lupte împotriva Brexitului şi nu a exclus posibilitatea organizării unui al doilea referendum pe această temă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Nu există motive pentru a exclude vreo opţiune“, a declarat Blair la postul BBC Radio 4, care l-a intervievat pe tema unui articol publicat vineri de fostul prim-ministru în ziarul proeuropean New European, în care insistă asupra mobilizării britanicilor care se opun ieşirii ţării lor din UE, transmite agenţia de presă EFE, citată de Agerpres.

În interviul radiofonic, Blair a avertizat că negocierile cu Bruxellesul vor fi „foarte dure“, pentru că Executivul britanic nu va negocia cu un grup de oameni de afaceri pe care i-ar putea interesa ca ţara să rămână pe piaţa unică, ci „cu lideri politici ai UE şi ai parlamentelor“ naţionale. „Ceea ce vreau să spun este că trebuie să ne păstrăm deschise opţiunile“, a subliniat Blair.

În articolul publicat în New European, fostul lider laburist a explicat că, deşi trebuie să se respecte voinţa britanicilor, care au votat în proporţie de 51,9% în favoarea ieşirii din UE, această voinţă „se poate schimba pe măsură ce apar mai multe informaţii, iar faptele înlocuiesc revendicările“.

„Poate că (voinţa oamenilor) nu se va schimba, caz în care oamenii, la fel şi eu, vom trebui să acceptăm acest lucru. Dar nu există nicio îndoială că avem dreptul să încercăm să convingem şi să prezentăm argumentele, şi să nu fim obligaţi să susţinem o decizie care, sincer, cred că va fi o catastrofă pentru ţara pe care o iubim“, a scris Blair. „Trebuie să recunoaştem că în momentul de faţă noi suntem insurgenţii. Trebuie să construim structura pentru a ne mobiliza şi a ne organiza“, a mai scris fostul premier britanic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: