Brexit: Guy Verhofstadt, liderul ALDE din PE, atrage atenţia asupra pericolului unei extinderi a perioadei de negociere

Brexit: Guy Verhofstadt, liderul ALDE din PE, atrage atenţia asupra pericolului unei extinderi a perioadei de negociere

FOTO EPA EFE

Liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, atrage atenţia asupra implicaţiilor pe care le presupune extinderea perioadei de negociere a Brexit-ului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Liderul liberal, Guy Verhofstadt, l-a acuzat, în cadrul unei dezbateri aprinse miercuri la Strasbourg, pe Nigel Farage, principalul promotor ar Brexit-ului, că încearcă să "distrugă Uniunea Europeană din interior".

Deputaţii europeni belgieni şi-au avertizat colegii din Parlamentul European cu privire la pericolul de a permite ”extinderea scurtă, limitată” a perioadei de negociere prevăzute de articolului 50 din Tratatul UE dincolo de data de 29 martie..

Verhofstadt susţine că Farage, un „Brexiter” virulent, este în favoarea prelungirii termenului, astfel încât "să poată continua să aibă un salariu pe care să îl poată transfera în companiile sale offshore".
Farage a răspuns la ceea ce el a numit "mânia urlată a domnului Verhofstadtfaţă faţă de ţara noastră".

Farage, membru principal al UKIP, a declarat că speră ca discuţiile Brexit să se extindă pentru cel puţin un an, într-un interviu acordat ieri pentru Associated Press, informează Euronews.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: