Brexit. Cetăţeni europeni vor avea nevoie de documente speciale pentru munci în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Amber Rudd, a declarat luni seară că peste 3,2 milioane de cetăţeni europeni vor avea nevoie de documente speciale pentru a dovedi că pot să locuiască şi să muncească în Marea Britanie după ieşirea din UE, relatează BBC.

”Va exista o nevoie pentru nişte documente”, a declarat Amber Rudd în timpul unui discurs în Camera Comunelor.

Demnitara britanică a vorbit parlamentarilor despre toate măsurile care trebuie să fie luate pentru ca cetăţenii europeni să rămână în Marea Britanie după Brexit.

Întrebată de laburişti dacă va exista o diferenţă între muncitorii şi proprietarii care pot locui şi lucra pe teritoriul britanic şi cei care nu vor avea acest drept, demnitara a explicat că vor exista documente speciale după Brexit.

Rudd a promis o abordare treptată a problemei, iar autorităţile vor utiliza ”toate avantajele tehnologiei pentru a asigura o gestionare corectă a imigraţiei”.

Ulterior, ministrul Imigraţiei a precizat că în acest moment nu există nevoia de documente suplimentare pentru cetăţenii europeni din Marea Britanie.

 Ministrul britanic de Finanţe Philip Hammond a declarat marţi că Guvernul nu exclude posibilitatea de a efectua în continuare plăţi la bugetul Uniunii Europene, după Brexit, pentru a menţine un acces bun al exportatorilor pe piaţa unică, relatează Reuters.

”Dorim să păstrăm deschise toate opţiunile”, a declarat Hammond reporterilor la Bruxelles.

Săptămâna trecută, ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, a spus că plata accesului la piaţa unică este o posibilitate pentru viitorul relaţiei Marii Britanii cu UE.

Întrebat despre comentariile lui Davis, Hammond a spus că ”este ceva ce trebuie analizat, costurile şi beneficiile, bazate pe interesele contribuabililor britanici”.

Duminică, ministrul de Externe Boris Johnson a declarat că Marea Britanie ar putea contribui la anumite programe ale UE, după Brexit, dar că Guvernul va redobândi controlul asupra banilor săi şi nu va mai cheltui sume mari pentru Bruxelles.

Oamenii de afaceri, investitorii şi parlamentarii din opoziţie cer mai multă claritate referitoare la poziţia Guvernului în negocieri, înainte de a declanşa procedura oficială de ieşire din Uniunea Europeană, până la sfârşitul lunii martie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite