Boxerul Vitali Kliciko a pus stăpânire pe parlamentul de la Kiev

Boxerul Vitali Kliciko a pus stăpânire pe parlamentul de la Kiev

Parlamentarii opoziţiei denunţă chiulul din Radă FOTO AFP

Aproximativ 20 de deputaţi ai partidului Udar (Lovitura), condus de boxerul ucrainean Vitali Kliciko, au petrecut noaptea în sala de şedinţe a Parlamentului, a cărei activitate a fost împiedicată, începând de marţi, pentru a denunţa încălcarea regulilor de vot, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deputaţii s-au succedat pentru a-i supraveghea şi împiedica pe adversarii proguvernamentali să preia controlul hemiciclului, potrivit serviciului de presă al partidului.

Udar şi alte două formaţiuni de opoziţie, alianţa Batkivşcina şi partidul naţionalist Svoboda, vor împiedica activitatea Parlamentului până când un sistem, care va obliga pe fiecare deputat să se prezinte la vot, va fi implementat, a declarat Kliciko miercuri.

"Conform Constituţiei, fiecare deputat trebuie să vină la muncă (...) şi să voteze personal", a subliniat el, într-o declaraţie video.

"Deocamdată, nu am ajuns la niciun compromis", a adăugat Kliciko.

Opoziţia şi presa îi acuză frecvent pe deputaţi proguvernamentali că îşi încredinţează votul unor colegi, care sunt însărcinaţi să voteze pentru mai mulţi parlamentari în acelaşi timp.

În Parlamentul ucrainean, votul se acordă electronic, dar participarea personală a deputaţilor nu este necesară din punct de vedere tehnic.

Conform legislaţiei ucrainene, în cazul în care Legislativul nu se întruneşte timp de 30 de zile, preşedintele ţării are dreptul să dizolve Parlamentul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările