Boris Johnson vrea să limiteze numărul de imigranţi slab calificaţi care ajung în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Boris Johnson a promis un nivel mai mic al imigraţiei dacă va câştiga alegerile care vor avea loc joi, dar a precizat că nu este ostil faţă de străinii care lucrează şi trăiesc în Marea Britanie.

Marea Britanie organizează alegeri generale pe 12 decembrie, într-un scrutin care va decide soarta Brexitului şi a uneia dintre cele mai mari economii ale lumii, britanicii având de ales între Conservatorii pro-piaţă a lui Boris Johnson şi formaţiunea condusă de socialişti Partidul Laburist, notează Reuters.

„Numărul va scădea, pentru că vom putea controla sistemul în acest fel”, a declarat Johnson la Sky News. „Şi ceea ce nu cred că este corect este să avem o abordare necontrolată şi nelimiată legată de asta”.

Johnson a promis o abordare bazată pe punctaj pentru a controla imigraţia. El a precizat că se va concentra pe limitarea numărului de imigranţi slab calificaţi, dar că va exista o modalitate prin care migranţii înalt calificaţi şi alţi muncitori să vină în Marea Britanie.

„Nu sunt ostil faţă de imigraţie... Cred în a le permite oamenilor să vină în această ţară şi cred că dacă au aptitudini şi-şi construiesc viaţa în Regatul Unit şi pot contribui la ţara noastră – fantastic”, a spus Johnson.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite