Boris Johnson, suspectat de legături dubioase cu o fostă manechină

Boris Johnson, suspectat de legături dubioase cu o fostă manechină

Jennifer Arcuri şi premierul britanic Boris Johnson

Premierul britanic, Boris Johnson, este suspectat de un posibil conflict de interese pe vremea când era primar al Londrei (2008-2016) , din cauza legăturilor sale cu o femeie de afaceri care a beneficiat de finanţări publice, ceea ce ar putea duce la deschiderea unei anchete penale împotriva sa, informează sâmbătă AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Sunday Times, Jennifer Arcuri, fostul manechin american devenită femeie de afaceri, ar fi obţinut în total 126.000 de lire sterline (aproximativ 141.000 de euro) din banii publici şi a putut beneficia de un acces privilegiat la evenimente oficiale datorită legăturilor sale cu Boris Johnson.  
 
În urma dezvăluirii acestui caz, administraţia regiunii metropolitane a Londrei (Greater London) a sesizat serviciul competent în materie – Office for Police Conduct (IOPC) – pentru a evalua dacă este necesară deschiderea unei anchete penale împotriva fostului primar al Londrei, a indicat aceasta într-un comunicat. Se pare că, datorită prieteniei sale cu Boris Johnson, Jennifer Arcuri a putut participa la misiuni comerciale şi a beneficiat de contracte de sponsorizare de care ea şi societăţile sale nu ar fi putut beneficia altfel, potrivit textului.
 
 În cauză sunt un contract de sponsorizare din 2013 pentru o sumă de 10.000 lire sterline (11.200 euro) şi un altul de 1.500 de lire sterline (1.700 de euro) în 2014, de care a beneficiat compania sa Innotech. De asemenea, ea ar fi putut avea acces la evenimente în Singapore sau în Malaezia, ori la New York. 
 
Potrivit Sunday Times, Jennifer Arcuri ar fi primit, de asemenea, 15.000 de lire sterline (circa 17.000 de euro) din fonduri guvernamentale în 2014 în cadrul programului destinat încurajării antreprenorilor străini să înfiinţeze societăţi în Regatul Unit şi a reuşit să obţină anul acesta 100.000 de lire sterline (112.000 de euro) din fonduri destinate companiilor britanice în timp ce se mutase în SUA. Această sumă din urmă a fost îngheţată de guvern. Atât Boris Johnson, cât şi Jennifer Arcuri au contestat orice fel de nereguli, notează AFP.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările