Boris Johnson spune că vaccinarea britanicilor cu a treia doză trebuie aibă prioritate: „Avem şi un angajament masiv faţă de restul lumii”

Boris Johnson spune că vaccinarea britanicilor cu a treia doză trebuie aibă prioritate: „Avem şi un angajament masiv faţă de restul lumii”

Premierul britanic a apărat "contribuţiile uriaşe" pe care Regatul Unit le-a avut donând vaccinuri ţărilor în curs de dezvoltare FOTO EPA-EFE

Premierul britanic Boris Johnson a declarat luni că programul intern de vaccinare cu doza a treia trebuie să reprezinte o „prioritate”. „Dar asta nu înseamnă că nu avem şi un angajament masiv faţă de restul lumii”, a afirmat el, referinduse la donaţiile de vaccinuri pentru ţările sărace, conform dpa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Premierul britanic a apărat "contribuţiile uriaşe" pe care Regatul Unit le-a avut donând vaccinuri ţărilor în curs de dezvoltare, în contextul în care 1,5 milioane de oameni au primit invitaţii să se injecteze cu a treia doză în Anglia în această săptămână, conform Agerpres

"Dar ar trebui să întrerupem programul de vaccinare cu doza a treia pentru bătrâni şi persoane vulnerabile în ţara asta? M-am uitat la dovezile despre ce poate face această doză, la protecţia suplimentară pe care o poate asigura oamenilor, şi trebuie să spun că eu cred că asta trebuie să fie prioritatea noastră şi vom continua să facem asta (...) Dar asta nu înseamnă că nu avem şi un angajament masiv faţă de restul lumii, pentru că fundamental suntem de acord că nimeni nu este în siguranţă până când toată lumea nu este în siguranţă", le-a spus Boris Johnson jurnaliştilor la Adunarea Generală a ONU de la New York.
  
Mulţi însă au ridicat întrebarea dacă această abordare este corectă, în contextul în care milioane de oameni de pe glob nu au primit încă prima doză de vaccin împotriva noului coronavirus. 
 
De asemenea, s-au exprimat preocupări că eşecul în a vaccina întreaga lume va creşte şansele de apariţie a noi variante, inclusiv unele pentru care actualele vaccinuri ar putea să nu asigure protecţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările