Boris Johnson se menţine primul în cursa pentru şefia Partidului Conservator, după a doua etapă de votare. Dominic Raab, eliminat

Boris Johnson se menţine primul în cursa pentru şefia Partidului Conservator, după a doua etapă de votare. Dominic Raab, eliminat

Boris Johnson FOTO AFP

Boris Johnson a ieşit din nou pe primul loc în cursa pentru şefia Partidului Conservator, cu 126 de voturi, după a doua etapă de votare, informează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

În etapa următoare mai intră şi Michael Gove, Jeremy Hunt, Sajid David şi Rory Stewart. Dominic Raab a fost eliminat din cursă, obţinând doar 30 de voturi.

Rezultatele candidaţilor:

Boris Johnson: 126 de voturi - 40%
Jeremy Hunt: 46 de voturi - 15%
Michael Gove: 41 de voturi - 13%
Rory Stewart: 37 de voturi - 12%
Sajid David: 33 de voturi - 11%
Dominic Raab: 30 de voturi - 10%

Potrivit regulilor, toţi candidaţii participanţi la şefia Partidului Conservator sunt supuşi unui scrutin şi cel care iese pe ultimul loc, este eliminat din cursă. Acest proces se repetă în fiecare zi de marţi şi joi, până când mai rămân doi candidaţi. 

Odată aleşi cei doi candidaţi de către parlamentarii conservatori, aceştia vor fi supuşi votului tuturor celor 124.000 de membri ai Partidului Conservator. Liderul va fi acela care va obţine peste 50 la sută.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: