Boris Johnson le-a cerut liderilor G7 să nu „abandoneze Ucraina”

Boris Johnson le-a cerut liderilor G7 să nu „abandoneze Ucraina”

Premierul britanic Boris Johnson le-a cerut, sâmbătă, liderilor G7 să nu "abandoneze Ucraina” după mai bine de patru luni de invazie rusă, avertizând asupra "oboselii" în sprijinirea Kievului şi anunţând ajutor economic suplimentar, scrie lefigaro.fr, potrivit news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Guvernul Marii Britanii „este gata să ofere 525 de milioane de dolari” Ucrainei, care se teme că va rămâne fără finanţare în toamnă, sub formă de garanţii pentru împrumuturi de la Banca Mondială, se arată într-un comunicat Downing Street, în ajunul unui summit al liderilor G7 (Franţa, Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Italia, Canada şi Japonia) în sudul Germaniei.
 
Acest lucru aduce sprijinul financiar şi umanitar total al Londrei la aproximativ 1,8 miliarde de dolari. "'Ucraina poate şi va câştiga. Dar ea are nevoie de sprijinul nostru pentru a face acest lucru. Nu este momentul să renunţăm la Ucraina”, a spus Boris Johnson. Liderul britanic s-a arătat în fruntea sprijinului occidental pentru Ucraina în faţa invaziei ruse lansate în februarie. A vizitat Kievul de două ori, iar Londra a oferit armatei ucrainene arme de la început.
 
Liderii G7 se întâlnesc de duminică în sudul Germaniei pentru un summit de trei zile, urmat de o întâlnire a liderilor NATO la Madrid. Potrivit Downing Street, Boris Johnson intenţionează să profite de intervenţia preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski luni pentru a "încuraja toate ţările G7 să sprijine Ucraina pe termen lung”, potrivit Downing Street. "Orice semn de oboseală sau slăbire a sprijinului occidental pentru Ucraina va lucra direct în favoarea preşedintelui (rus) Vladimir Putin”, a insistat Downing Street.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările