Boris Johnson, mutat la Terapie Intensivă

Boris Johnson, mutat la Terapie Intensivă

Simptomele premierului Marii Britanii nu s-au ameliorat în perioada de zece zile de când a fost depistat pozitiv pentru coronavirus.

Premierul britanic Boris Johnson a fost internat la Terapie Intensivă, luni seară, anunţă BBC. El i-a cerut ministrului de Externe, Dominic Raab, să-l înlocuiască în Downing Street, a precizat purtărorul de cuvânt. Premierul Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat la Spitalul St Thomas din Londra cu „simptome persistente" duminică.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE 22:30
 
„De duminică seara, premierul se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul St Thomas din Londra, după ce a fost internat cu simptome persistente de coronavirus. În această după-amiază, starea premierului s-a agravat şi, la sfatul echipei sale medicale, a fost mutat la unitatea de terapie intensivă din spital. Primul ministru primeşte îngrijiri excelente şi mulţumeşte întregului personal medica pentru munca grea şi dăruirea lor.”, se arată într-o comunicare oficială.
 

Premierul Boris Johnson a fost internat aseară, pentru noi investigaţii, la 10 zile după ce a fost depistat pozitiv pentru coronavirus, au precizat oficiali din Downing Street.

 
Premierul Marii Britanii „continuă să aibă simptome persistente de coronavirus”, a spus o purtătoare de cuvânt.
 
Spitalizarea sa a fost descrisă ca o „măsură de precauţie” la sfatul medicului său curant.
 
Primul ministru rămâne responsabil de guvern şi a îndemnat oamenii să urmeze recomandările de distanţare socială.
 
„Primul ministru mulţumeşte personalului medical pentru toată munca lor incredibilă şi îndeamnă populaţia să continue să urmeze sfaturile Guvernului, de a rămâne acasă şi de a proteja personalul medical, salvând astfel vieţi", confirmă apropiaţii premierului.
 
Medicul Rupert Beale, specialist în boli boli infecţioase la Institutul Francis Crick, a dezvăluit câteva dintre investigaţiile la care Johnson va fi cel mai probabil supus.
 
„Medicii vor monitoriza semne vitale importante, cum ar fi saturaţia de oxigen. De asemenea, vor verifica testele de sânge pentru a vedea cum arată răspunsul imun la virus şi pentru a evalua funcţiile hepatică şi renală. Vor efectua o electrocardiogramă (ECG) pentru a verifica inima. Testele mai sofisticate pot include o scanare CT a toracelui pentru a obţine o imagine exactă a plămânilor. Doctorii vor lua în calcul cea mai bună variantă pentru a-i oferi oxigen şi vor avea în vedere şi alte tratamente. în funcţie de rezultatele testelor. Umanitatea duce o luptă cu un virus mortal. Indiferent de culoarea politică, suntem cu toţii în aceeaşi tabără. Îi doresc premierului însănătoşire grabnică.”, a declarat Beale.
   
Vestea despre internarea lui Boris Johnson vine la puţin timp după ce familia regală a transmis un mesaj istoric în care regina Elizabeth a II-a se adresează britanicilor. În afară de mesajul anual cu ocazia Crăciunului, regina a intervenit rar în alocuţiuni speciale, în momente critice, în cei 68 de ani de domnie.
 
Johnson, în vârstă de 55 de ani, a anunţat pentru prima dată că prezintă simptome uşoare de Covid-19 pe 27 martie, iar ulterior a fost testat pozitiv. 
 
Deşi plănuia să-şi reia activităţile după o săptămână de recuperare, în care a lucrat de la distanţă, premierul a anunţat vineri, 3 aprilie a.c., că îşi prelungeşte carantina pentru că prezintă încă unul dintre simptome uşor - temperatură ridicată.
 
Logodnica sa însărcinată, Carrie Symonds, a declarat că şi ea este bolnavă şi că prezintă simptome de o săptămână, dar că acum se reface.
 
Mai mulţi apropiaţi ai premierului s-au izolat după ce au început să aibă simptome specifice noului virus. Consilierul special al lui Johnson, Dominic Cummings, un personaj important în Brexit, a intrat în izolare, luni, 30 martie. In Marea Britanie este o mare comunitate romaneasca, cei mai multi activi pe piata locurilor de munca din Londra. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: