Boris Johnson restructurează guvernul. Dominic Raab, noul ministru de Externe. Priti Patel, ministru de Interne, iar Sajid Javid este noul ministru al Finanţelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul premier britanic Boris Johnson continuă restructurarea guvernului şi îi numeşte pe Dominic Raaab ca ministru de Externe, Priti Patel ministru de Interne şi Sajid Javid ministru al Finanţelor, informează The Guardian.

Patel, membră a Partidului Conservator care a fost între 2016 şi 2017 Secretarul pentru Dezvoltare Internaţională, a declarat pentru Sky News că este „o mare onoare” să fie numită ca ministru de Interne, adăugând că acest rol aduce „responsabilităţi semnificative”.

„Voi face tot ce pot pentru a ne menţine ţara în siguranţă şi pentru a lupta cu infracţiunile pe care le vedem pe străzile noastre”, a declarat ea.

Dominic Raab a fost numit ministru de Externe dar şi prim-secretar de stat. Acest titlu este acordat uneori de către prim-ministru unuia dintre miniştri. Acest lucru înseamnă că Raab, fostul ministru al Brexitului, este practic vicepremier.

El a declarat că „provocarea evidentă” este Brexitul însă este convins că Marea Britanie „se va ridica la nivelul aşteptărilor”.

După ce a fost întrebat de problema Iranului, Raab a declarat că nu doreşte să ia decizii pripite însă se va informa foarte bine cu privire la acest subiect.

„Cel mai important lucru este să ieşim din UE până la sfârşitul lui octombrie, de preferat cu un acord”, a afirmat el.

Sajid Javid, fostul ministru de Interne, a scris pe Twitter: „Sunt profund onorat să fiu numit ministru al Finanţelor de premierul Boris Johnson. Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Trezoreria Majestăţii Sale pentru a pregăti ieşirea din UE, pentru a ne uni ţara şi a pregăti economia pentru oportunităţile incredibile care ne aşteaptă”.

Noul premier britanic Boris Johnson a început restructurarea guvernului britanic. 

Ministrul Afacerilor Greg Clark şi ministrul Comerţului Internaţional Liam Fox au fost concediaţi în timp ce ministrul Transporturilor Chris Grayling, cel al Administraţiei Locale James Brokenshire şi ministrul Educaţiei Damian Hinds au demisionat, informează The Guardian.

Hinds şi-a anunţat demisia pe Twitter. El era un susţinător al rămânerii Marii Britanii în UE.

Liam Fox, ministrul Comerţului Internaţional, a fost concediat şi şi-a anunţat plecarea pe Twitter: „Din păcate, voi părăsi guvernul ... Departamentul de Comerţ, care este unul la nivel internaţional, pune Marea Britanie într-o poziţie foarte bună pentru a ajunge la o relaţie nouă comercială şi după ieşirea din EU pentru a crea o Marea Britanie cu adevărat globală”.

Greg Clark, ministrul Afacerilor, a fost de asemenea concediat. El a votat pentru rămânerea în UE a Marii Britanii şi se opune ferm unui Brexit fără acord. El l-a susţinut pe Jeremy Hunt în cursa internă a Partidului Conservator.

Ministrul Administraţiei Locale, James Brokenshire, a scris pe Twitter: „A fost un privilegiu enorm să vă servesc, însă sunt nerăbdător să fiu eliberat de responsabilitatea colectivă şi să mă concentrez pe probleme importante pentru mine şi votanţii mei”.

Vezi şi: Boris Johnson a fost desemnat oficial prim-ministru de către Regina Elisabeta a II-a

VIDEO Boris Johnson, campionul gafelor, la porţile puterii

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite