Boris Johnson, despre solicitarea Rusiei de oprire a extinderii NATO: Lui Putin nu trebuie să i se permită să rescrie normele internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Boris Johnson FOTO EPA-EFE
Boris Johnson FOTO EPA-EFE

Ucraina „trebuie să poată să continue să aspire să adere la NATO”, a declarat marţi premierul britanic Boris Johnson, subliniind totodată că preşedintelui rus Vladimir Putin nu trebuie să i se permită „să rescrie normele” internaţionale pentru a împiedica acest lucru.

Potrivit unui purtător de cuvânt de la Downing Street 10, liderul conservator britanic a făcut aceste comentarii în reuniunea săptămânală a cabinetului său de miniştri.

Johnson a mai declarat că Rusia duce o „campanie de dezinformare” pentru a „submina vecinul său suveran” Ucraina.

Guvernul britanic va livra arme armatei ucrainene pentru a-i „spori capacitatea defensive”. În plus, va trimite o echipă de 100 de soldaţi pentru o misiune de instruire, transmite Agerpres, care citează agenţia de presă EFE.

Ministrul britanic al Apărării Ben Wallace a spus luni că Londra a început să furnizeze arme uşoare antitanc Kievului şi a mobilizat un „număr mic” de personal pentru a instrui armata ucraineană în utilizarea acestora.

„Operaţiunea Orbital, misiunea noastră de formare în Ucraina, are un caracter de rutină, implicând aproximativ 100 de persoane, număr ce va fluctua în funcţie de tipul de antrenament desfăşurat”, a precizat Ben Wallace.

Sprijinul afişat de Londra faţă de Kiev vine în contextul comasării a circa 100.000 de militari ruşi la graniţa cu Ucraina şi intensificării retoricii belicoase la Moscova, care cere oprirea extinderii NATO. Această solicitare este respinsă categoric de aliaţii occidentali.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite