Boris Johnson, despre  antivaccinişti: „Sunt săriţi de pe fix”. El se arată îngrijorat de un al doilea val pandemic în iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul britanic Boris Johnson FOTO EPA-EFE / Neil Hall
Premierul britanic Boris Johnson FOTO EPA-EFE / Neil Hall

Premierul britanic Boris Johnson i-a numit săriţi de pe fix pe antivaccinişti într-o vizită la un spital, vineri, în legătură cu un program de imunizare extins împotriva gripei, în condiţiile în care este de aşteptat un al doilea val pandemic în iarnă, iar presiunea pe sistemul de sănătate poate fi una dublă.

Aflat într-o campanie de promovare a vaccinurilor antigripale, premierul britanic s-a adresat vineri personalului unui spital londonez: „Acum au apărut aceşti antivaccinişti. Sunt nebuni, săriţi de pe fix”. 

El s-a declarat îngrijorat de un al doilea val de Covid-19 şi de o criză care va continua în Marea Britanie până la mijlocul anului viitor.

„Indiferent de unde a provenit...de la liliac, pangolin şi cum a apărut, este un lucru extrem de neplăcut pentru rasa umană. Şi cred că vom reuşi să-l depăşim abia la mijlocul anului viitor”.

În acest context, Boris Johnson a anunţat un program extins de imunizare gratuită pentru cei de peste 50 de ani, astfel încât să fie reduse infecţiile gripale şi să fie evitată copleşirea serviciilor publice de sănătate.

Premierul britanic îndeamnă la imunizarea anti-gripală a unei proporţii semnificative a populaţiei pentru a evita cel puţin îmbolnăvirile de gripă dacă cele de Covid-19 nu vor putea fi împiedicate.

Astfel acesta a propus să se înceapă cu vaccinarea elevilor - până în clasa a şaptea - a femeilor însărcinate, persoanelor de peste 65 de ani, ca apoi să fie imunizate persoanele între 50 şi 65 de ani.

Johnson a anunţat şi restricţii asupra reclamelorl la fast food, între care şi măsuri de interzicere a lor înainte de 9 seara, ca parte a unui program de combatere a obezităţii, unul din factorii de risc pentru formele severe de infecţie cu coronavirus.

Johnson a legat proria sa îmbolnăvire gravă de Covid-19 de greutatea sa şi a declarat că a slăbit mâncând mai puţin şi făcând exerciţii fizice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite