Bombă descoperită în maşina unui politician din Italia. Oficialul era sub protecţia poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Poliţia din Italia a dezamorsat o bombă găsită în maşina unui politician local din Roma. Acesta mai fusese ameninţat şi se afla sub protecţia poliţiei. Primarul oraşului a spus că este un incident „foarte grav”.

„O bombă a fost găsită în maşina lui Marco Doria, preşedintele grupului de lucru pentru reamenajarea parcurilor şi clădirilor istorice din Roma”, a scris primarul Virginia Raggi pe Twitter.

„Un eveniment foarte grav, îmi exprim întreaga solidaritate”, a adăugat ea.

Unitatea de deminare din cadrul poliţiei a intervenit într-un cartier rezidenţial după ce un trecător a observat fire suspecte într-o maşină staţionată, spun surse din poliţie, conform AFP, citată de Agerpres.

Strada a fost blocată şi experţii au dezamorsat ceea ce presa locală a descris ca fiind o bombă artizanală.

Potrivit agenţiei DPA, au existat ştiri despre descoperirea unei bombe într-un automobil la o distanţă de circa 2 km de stadionul unde urma să se desfăşoare un meci din cadrul Campionatului European de fotbal. Presa a speculat în legătură cu o posibilă legătură cu meciul Italia-Elveţia ce urma să aibă loc miercuri seara.

Autorităţile au refuzat să se pronunţe cu privire la incident.

Marco Doria, politicianul local, fusese plasat deja sub protecţia poliţiei în urma ameninţărilor primite pentru denunţarea ocupării ilegale a unor clădiri istorice.

Parchetul din capitala italiană a deschis o anchetă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite