Blindate americane, debarcate în Portul Gdansk din Polonia. O parte din ele vor ajunge în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blindate americane în portul Gdansk
Blindate americane în portul Gdansk

Forţele americane din Europa au distribuit o fotografie cu echipamentele militare debarcate în Portul Gdansk din Polonia, care urmează să fie dislocate în baze militare din estul Europei, inclusiv la Mihail Kogălniceanu, în România.

Nu este vorba de o suplimentare a efectivelor americane din aceste ţări, ci de o rotaţie a militarilor şi echipamentelor.

Începând cu aprilie 2014, după anexarea ilegală a Crimeei şi declanşarea războiului civil din estul Ucrainei de către Federaţia Rusă, Pentagonul a iniţiat misiunea Atlantic Resolve prin care dislocă trupe rotaţionale combatante pe teritoriul ţărilor aliate din estul Europei, pentru a descuraja orice acţiune destabilizatoare a Rusiei în regiune.

Este vorba de o forţă de 7.000 de militari, majoritatea fiind dislocaţi în Polonia, unde Statele Unite conduc un grup de luptă şi au dislocat un comandament de divizie, la Poznan, notează monitorul apărării.

Pe lângă comandamentul de Divizie, armata SUA mai are dislocate în Europa o brigadă de elicoptere, formată şi 1.800 de militari, 25 de elicoptere AH-64 Apache, 10 CH-47 Chinook, 50 UH-60 Black Hawk şi peste 1.800 de vehicule, o brigadă blindată compusă din 3.800 de militari, 80 tancuri Abrams, 130 maşini de luptă Bradley, 15 autotunuri Paladin şi peste 2.000 de alte vehicule şi o structură logistică, formată din 1.000 de militari cu peste 200 piese de echipament.

Parte din aceste structuri sunt şi în România, la Mihail Kogălniceanu, unde Statele Unit au dislocat un batalion, întărit cu elicoptere, tancuri şi autotunuri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite