Biserica Ortodoxă a Greciei: Yoga este „incompatibilă“ cu credinţa ortodoxă

Biserica Ortodoxă a Greciei: Yoga este „incompatibilă“ cu credinţa ortodoxă

Biserica greacă a criticat miercuri procedura yoga pentru combaterea stresului legat de coronavirus, pe care a descris-o drept o practică „absolut incompatibilă” cu credinţa ortodoxă, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Yoga este absolut incompatibilă cu credinţa noastră ortodoxă şi nu are loc în viaţa creştinilor”, a spus Sfântul Sinod, forul suprem al Bisericii Ortodoxe a Greciei, într-un comunicat.
 
Yoga „este un capitol fundamental al religiei hinduse (…), nu este un tip de exerciţiu fizic”, a adăugat sinodul.
 
Sinodul asigură că a decis să intervină, după ce „mai multe mass-media” au recomandat yoga pentru „combaterea stresului” în timpul pandemiei de coronavirus.
 
Pe perioada instituirii măsurilor de izolare, care au fost ridicate treptat în ţară începând cu 4 mai, Biserica Greciei a fost criticată pentru că a insistat asupra faptului că noul coronavirus nu se răspândeşte prin împărtăşanie.
 
Grecia a fost mai puţin afectată de pandemie în comparaţie cu alte ţări europene, cu mai puţin de 180 de decese la o populaţie de aproape 11 milioane de locuitori.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: