„Bild“: Fiica lui Heinrich Himmler, liderul SS, a lucrat pentru serviciul german de informaţii externe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiica lui Heinrich Himmler, liderul organizaţiei paramilitare SS din timpul Germaniei naziste, a lucrat pentru scurt timp, după război, în serviciul de informaţii externe al ţării, potrivit unor informaţii apărute vineri în presa germană, relatează dpa.

Sub numele de Gudrun Burwitz, ea a lucrat ca secretară în cadrul Bundesnachrichtendienst în perioada1961-1963, a relatat tabloidul german „Bild“, citându-l pe istoricul Bodo Hechelhammer.

„Momentul plecării sale a coincis cu implementarea unei măsuri care a presupus recunoaşterea angajaţilor hărţuiţi de nazişti“, a afirmat Hechelhammer.

Potrivit „Bild“, Gudrun Burwitz a rămas deosebit de activă în cercuri extremiste de dreapta până la o vârstă înaintată şi a participat la marşuri naziste. Ea nu s-a distanţat niciodată de crimele tatălui său, care a supervizat un regim de teroare şi supraveghere ca lider al Schutzstaffel (SS) şi ca mâna dreaptă a lui Adolf Hitler.

Totodată, cotidianul citat scrie că Gudrun Burwitz, născută Himmler, a murit la sfârşitul lunii mai a acestui an, la vârsta de 88 de ani. 

Himmler, care s-a sinucis cu cianură după ce a fost capturat de trupele britanice în 1945, a fost considerat unul dintre principalii organizatori ai Holocaustului, în care 6 milioane de evrei europeni au fost ucişi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite