Berlusconi şi Ruby, anchetaţi pentru corupere de martori. Il Cavaliere, copleşit de procese la 77 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Celebra Ruby şi Silvio Berlusconi
Celebra Ruby şi Silvio Berlusconi

Justiţia italiană a deschis o anchetă împotriva lui Silvio Berlusiconi, avocaţilor săi şi mai multor tinere, inclusiv „Rubi", pentru corupere de martori, în cadrul procesului fostului şef de Guvern, relatează AFP.

Această decizie a fost luată în urma condamnării lui Il Cavaliere la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră în schimbul unor sume de bani. În hotărâre, tribunalul de la Milano l-a acuzat pe magnatul media „de alterarea sistematică a probelor" şi „cumpărarea martorilor", inclusiv a tinerei marocane Karima El-Mahroug, alias „Ruby".

Decizia urmează condamnării lui Berlusconi la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere şi întreţinere de relaţii sexuale contra cost cu o minoră. În noiembrie, tribunalul de la Milan l-a acuzat pe magnatul media de „alterarea sistematică a dovezilor“ şi „cumpărarea martorilor“, inclusiv a tinerei marocane Karima El-Mahroug ('Ruby').

O anchetă a fost deschisă împotriva a 45 de persoane, a indicat procurorul de la Milan, Edmondo Bruti Liberati, în faţa presei.

Printre aceste persoane se numără şi avocaţii celui supranumit „Il Cavaliere“, Niccolo Ghedini şi Piero Longo, precum şi mai multe tinere care au participat la petreceri organizate în vila lui Berlusconi de la Arcore. Acestea au afirmat, în cadrul procesului fostului şef de guvern, că au participat la petrecerile sale, în timp ce Ruby a repetat că nu a întreţinut niciodată relaţii sexuale cu el.

Însă potrivit judecătorilor, „este dovedit“ că Berlusconi a întreţinut raporturi sexuale cu Ruby 'în schimbul banilor sau unor obiecte de valoare', iar tânăra marocană era implicată într-o reţea de prostituţie la Arcore.

La data de 1 august, Curtea de Casaţie de la Roma l-a condamnat pe Silvio Berlusconi, în mod definitiv, la patru ani de închisoare, dintre care trei amnistiaţi, pentru fraudă fiscală, în dosarul Mediaset. Totuşi, potrivit legislaţiei italiene, Berlusconi nu va trebui să meargă la închisoare, din cauza vârstei sale înaintate (77 de ani), ci îşi va ispăşi pedeapsa în arest la domiciliu sau efectuând muncă în folosul comunităţii. Justiţia se va pronunţa pe acest subiect la 10 aprilie, aminteşte agenţia franceză de presă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite