Belgienii vor avea paşapoarte ilustrate cu eroi şi eroine din benzile desenate VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: AFP /  Racheta lunară a lui Tintin, desenată de ilustratorul belgian Herge, se va afla pe coperta interioară a noului paşaport internaţional al Belgiei, care prezintă, de asemenea, măsuri de securitate suplimentare
FOTO: AFP /  Racheta lunară a lui Tintin, desenată de ilustratorul belgian Herge, se va afla pe coperta interioară a noului paşaport internaţional al Belgiei, care prezintă, de asemenea, măsuri de securitate suplimentare

Belgia lansează un paşaport internaţional reproiectat, a anunţat joi ministrul afacerilor externe, Sophie Wilmès. Noul paşaport prezentat săptămâna aceasta aduce un omagiu celei de-a noua arte, fiind ilustrat cu imagini din benzi desenate de succes. Noul document va fi disponibil începând cu data de 7 februarie, scrie presa belgiană.

Blake & Mortimer, ştrumfii, Natacha, Marsupilami, Boule şi Bill, Lucky Luke, Spirou şi Fantasio şi Largo Winch sunt personajele care vor fi prezente pe paginile documentului.

Cel mai cunoscut dintre eroii belgieni, Tintin, ocupă un loc important în noul paşaport. Faimoasă lui rachetă în alb şi roşu din volumul „Objectif Lune” se află pe copertă. Însă eroii de benzi desenate nu au doar valoare decorativă pentru document, ci reprezintă şi elemente de securitate. Fiecare desen include şi o referinţă la creatorul personajului, care poate fi văzută cu o lupă, potrivit BFM TV, citat de news.ro.

Acest nou paşaport este prezentat ca fiind unul dintre cele mai sigure din lume, cu 48 de elemente de securitate. „Belgia este pe locul 5 între cele 90 de ţări cu cele mai puternice paşapoarte din lume”, asigură ministrul Sophie Wilmès.

Ea a subliniat că noul paşaport este „o ocazie de a pune în valoare cea de-a noua artă, banda desenată, care este un element central al culturii noastre şi al influenţei noastre în străinătate”, potrivit Brussels Times.

Wilmès a subliniat că au fost consolidate calitatea şi securitatea paşaportului, dar preţul practicat de Ministerul Afacerilor Externe nu va creşte: 65 de euro pentru adulţi şi 35 de euro pentru minori, pentru un paşaport obişnuit de 34 de pagini solicitat conform procedurii standard.

În prezent, paşaportul belgian le permite cetăţenilor să călătorească în 149 de ţări, dintre care 110 sunt scutite de vize. Vechiul paşaport belgian va rămâne valabil până la data de expirare, iar noul paşaport va fi disponibil începând cu 7 februarie la primăria locală. Perioada de valabilitate va fi de şapte ani pentru adulţi şi de cinci ani pentru minori.

VIDEO

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite