Belarus interzice cetăţenilor săi să plece în străinătate. Care sunt excepţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lukaşenko FOTO EPA-EFE
Aleksandr Lukaşenko FOTO EPA-EFE

Belarus restricţionează posibilitatea cetăţenilor de a călători în altă ţară pe cale rutieră, autorizaţi fiind doar deţinătorii unui permis de şedere permanentă într-un stat străin. Decizia a fost luată după ce s-a creat un scandal la nivel internaţional din cauza deturnării avionului în care era jurnalistul Roman Protasevici.

Într-un mesaj postat marţi pe Telegram, citat de Agerpres, serviciul de poliţie de frontieră din Belarus a indicat că doar ''cetăţenii care deţin un document care confirmă autorizarea de şedere permanentă într-un stat străin'' au dreptul să părăsească Belarusul, adăugând că ''un permis de şedere temporară (...) nu constituie un motiv pentru a călători în străinătate''.

În prezent, părăsirea ţării pe cale rutieră este permisă doar o dată la şase luni. Belarus a mai impus restricţii de călătorie în străinătate, în decembrie 2020, din cauza pandemiei.

Înăsprirea normelor decisă de Comitetul pentru Frontiera de Stat urmează scandalului internaţional privind recenta deturnare în Belarus a unui zbor Ryanair şi arestarea disidentului Roman Protasevici şi a prietenei sale, Sofia Sapega.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite