Belarus: Peste 50 de persoane au fost arestate după ce au comentat pe internet schimbul de focuri soldat cu moartea unui programator şi a unui ofiţer KGB

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aleksandr Lukaşenko, supranumit „Ultimul dictator al Europei” FOTO EPA-EFE
Aleksandr Lukaşenko, supranumit „Ultimul dictator al Europei” FOTO EPA-EFE

Cel puţin 50 de persoane au fost arestate de KGB-ul belarus sub acuzaţii de insultare a unui reprezentant al puterii sau incitare la ură socială în cazul schimbului de focuri produs marţi într-un apartament din Minsk şi soldat cu doi morţi, relatează Reuters.

„Aparent arestările sunt legate de comentarii postate pe reţelele de socializare despre moartea lui Andrei Zelţer şi a unui ofiţer KGB”, a anunţat Viasna-96, o organizaţie din Belarus care militează pentru apărarea drepturilor omului.

Autorităţile din Belarus au anunţat moartea unui bărbat de 31 de ani şi a unui ofiţer KGB în timpul unei intervenţii „antiteroriste” într-un apartament din Minsk.

Bărbatul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost împuşcat după ce nu a dorit să deschidă uşa apartamentului său şi a tras la rândul său cu o puşcă de vânătoare în direcţia echipei trimise să-l aresteze.

Potrivit unor informaţii distribuite pe internet, bărbatul ucis se numea Andrei Zelţer, era programator la EPAM Systems, o companie IT cu sediul în SUA, şi un simpatizant al mişcării de contestare a regimului Lukaşenko.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite