Bebeluşul regal, omagiat de Biserica Anglicană

Bebeluşul regal, omagiat de Biserica Anglicană

Biserica Anglicană

Ştirile despre bebeluşul regal şi cuplul de aur al Regatului Unit au atras atenţia unei lumi întregi şi nici faimoasa Biserică Westminster Abbey, unde Kate şi Will s-au căsătorit, nu se lasă mai prejos. Biserica Anglicană, un adevărat simbol architectural al Londrei, va trage clopotele timp de trei ore şi 15 minute în această după-amiază, în semn de celebrare a naşterii noului moştenitor al Tronului regal britanic.

O echipă de 10 persoane – cu rezerve, în cazul în care cineva va obosi sau i se va face rău- va trage clopotele într-o manieră foarte specială, folosită numai la ocaziile solemne, denumită Cambridge Surprise Royal. 

În toate pieţele din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, bisericile vor sărbători venirea pe lume a viitorului rege, trăgând clopotele.

„Asistăm la un moment în care exemplul bebeluşului regal ne atrage atenţia asupra importanţei fiecărui  bebeluş şi copil“, a declarat reverendul John Hall, decanul Westminster Abbey. 

„Este un moment care ne îndeamnă să privim înainte, cu mare speranţă. Adevărul este că fiecare naştere este un semn al unei noi speranţe şi al unei noi vieţi, dar naşterea acestui copil aduce bucurie în tot regatul şi Commonwealth , dar şi în alte locuri ale lumii, precum Statele Unite“, a mai spus reverendul.

Micul prinţ, care de abia a împlinit o zi, devine acum a treia persoană în ordinea succesiunii la Tronul Marii Britanii, după tatăl său şi Prinţul Charles, bunicul său. Biserica a anunţat că de astăzi îl va pomeni în slujbele sale şi pe viitorul rege, alături de Regina Elizabeta a IIa şi Prinţul Consort Phillip şi Ducele de Edinburgh.

Din punct de vedere religios, unul din momentele cele mai importante ale vieţii unui copil este botezul, care va avea loc, în cazul bebeluşului regal, peste câteva luni.

Arhiepiscopul de Canterbury, reverendul Justin Welby, va oficia evenimentul, fără a şti locul unde va avea loc. Botezul Prinţului William a fost ţinut în sala de muzică a Palatului Buckingham, în timp ce Prinţul Harry a fost botezat la Capela St. George din Castelul Windsor.

La botez, copiii regali poartă de obicei o ţinută din satin şi dantelă, o replică după cea îmbrăcată de fiica cea mai mare a Reginei Victoria la botezul ei în 1841.

 


Citeşte mai multe despre naşterea „bebeluşului regal”:

FOTO VIDEO Crainicul din Londra a respectat tradiţia casei regale şi a făcut anunţul naşterii bebeluşului regal potrivit vechilor obiceiuri

Crainicul neoficial al casei regale, îmbrăcat cu mare fast într-un costum din epoca medievală,  şi-a făcut apariţia pe treptele spitalului St. Mary şi a anunţat naşterea celui mai tânăr moştenitor al coroanei britanice conform vechii tradiţii din Anglia. Bărbatul a atras atenţia curioşilor şi a stârnit multe reacţii în mass-media datorită apariţiei surprinzătoare, deşi nu i s-a cerut să îşi asume rolul de crainic.

Statisticile care-l fac special pe „bebeluşul regal“: doar 30% din copiii născuţi în Londra sunt „britanici albi“

Mult-aşteptatul bebeluş al Prinţului William şi al Ducesei de Cambridge s-a născut luni după-amiaza, lumea întreagă fiind anunţată printr-un document oficial al casei regale că atât „Alteţa Sa Regală”, cât şi „copilul ei sunt amândoi bine”. Cel mai nou membru al familiei regale s-a născut în mijlocul unei explozii demografice din ultimele cinci decenii, însă are trăsături unice printre ceilalţi 2.200 de bebeluşi născuţi în aceeaşi zi.

FOTO Cum s-a sărbătorit naşterea bebeluşului regal în afara graniţelor Marii Britanii

Este prima în calitate de părinţi pentru Prinţul William şi soţia sa, Catherine Middleton. După toată oboseala şi fericirea naşterii primului lor copil, tânărul cuplu urmează să părăsească spitalul pentru a se ocupa de el la reşedinţa familiei ducesei de Cambridge. Deşi numele şi primele imagini cu bebeluşul regal sunt încă un mister, britanicii şi oamenii din lumea întreagă s-au alăturat sărbătorii familiei regale.

„Bebeluşul regal“, învins pe reţelele sociale de Spice Girls şi de Papa Francisc

Evenimentul planetar al serii trecute a fost naşterea bebeluşui regal şi moştenitorul tronului din Marea Britanie. Evenimentul a fost acoperit pe Twitter şi pe Facebook, dar nu a fost atât de popular pe cât noul Papă şi alegerea lui Obama.

FOTO Prinţul William, despre naşterea „bebeluşului regal“: „Nici nu putem fi mai fericiţi“

La scurt timp după naşterea „bebluşului regal“, marţi după amiază, prinţul William a declarat că familia este extrem de fericită.

FOTO Membrii familiei regale, încântaţi că ducesa a născut un băiat

Kate Middleton a dat naştere, luni după amiază, unui băieţel perfect sănătos, care cantăreşte În jur de 3.800 kilograme. Prinţul William i-a fost alături soţiei în tot acest timp. Nasterea urma sa fie anunţată printr-un discurs susşinut în faţa palatului Buckingham, însă cuplul regal a decis să amâne anunţul public, pentru a petrece timp împreună cu nou-născutul, potrivit unor surse apropiate.

Ducesa de Cambridge, Kate Middleton, a născut. „Bebeluşul regal” este urmaşul lui Vlad Ţepeş

După săptămâni în care lumea întreagă a aşteptat cu sufletul la gură fericitul eveniment, luni seară s-a anunţat naşterea primului copil al ducelui şi ducesei de Cambridge, al treilea în linia de descendenţă la tronul britanic şi, potrivit genealogilor francezi, urmaş al lui Vlad Ţepeş.

Copilăria şi educaţia în cadrul familiilor regale engleze

În trecut, copiii familiilor regale britanice, care erau crescuţi aproape în exclusivitate de guvernante, nu se întâlneau niciodată cu oameni simpli şi ăşi petreceau timpul studiind istorie, latină sau greacă. Recent, părinţii regali au încercat să îşi facă odraslele să se simtă mai „normale“, permitându-le să intre în contact cu persoane ale căror vieţi sunt mai puţin fericite.

EDITORIAL Mihaela Codreanu, jurnalist român la Londra: Şi ce dacă vine bebeluşul regal?

Regina vrea să plece în vacanţă, englezii îşi dau cu părerea despre soarta viitorului rege, în timp ce se luptă cu canicula, presa s-a săturat să stea pe lângă poarta spitalului, iar Kate ar fi probabil în stare să îi strângă de gât pe toţi (nu i-o fi nici ei uşor pe căldura asta).

Cum este anunţată naşterea unui „bebeluş regal”, potrivit tradiţiei din Marea Britanie

Anunţul viitorului moştenitor al Marii Britanii este o adevărată provocare pentru familia regală. Ce tradiţii va mai respecta Casa Regală, în condiţiile în care vestea naşterii poate fi răspândită în jurul lumii în doar câteva momente?

Cele mai interesante statistici legate de naşterile regale din Marea Britanie

Prinţul William şi soţia lui, Catherine Middleton, aşteaptă din moment în moment naşterea primului lor copil. Ducesa de Cambridge este, de luni dimineaţă, internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu. În aşteptarea marelui eveniment, jurnaliştii CNN prezintă cele mai interesante numere, statistici şi informaţiile despre naşterile bebeluşilor regali din Marea Britanie.

INFOGRAFIE Entuziasm general în aşteptarea bebeluşului regal. Care sunt cele mai vehiculate nume pentru moştenitorul tronului britanic

Pe măsură ce se apropie sorocul ducesei de Cambridge, Kate Middleton, presa din arhipelagul britanic şi din toată lumea aşteaptă răbdătoare în corturi, în faţa spitalului St. Mary din vestul Londrei, unde a venit pe lume şi prinţul William.

FOTO VIDEO Naşterea „bebeluşului regal”: Kate Middleton a fost internată luni în spital şi a intrat în travaliu

Palatul Kensington a anunţat luni dimineaţă că ducesa de Cambridge, Catherine Middleton, a fost internată în spital şi se află în prima etapă de travaliu, un moment aşteptat deopotrivă de casa regală a Marii Britanii, şi de jurnaliştii care se află de două săptămâni în faţa spitalului Saint Mary din Londra şi de lumea întreagă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările