Bebeluş de trei luni răpit în Grecia. Trei persoane de etnie romă sunt acuzate de răpirea copilului

Bebeluş de trei
luni răpit în Grecia. Trei persoane de etnie romă sunt acuzate de răpirea
copilului

Autorităţile din Grecia încearcă să afle mai multe detalii privind bebeluşul de trei luni. FOTO: Shutterstock

Poliţia din Grecia a arestat miercuri trei persoane de etnie romă care sunt acuzaţi de răpirea unui băieţel de trei luni, aceasta fiind cea de-a doua acuzaţie de răpire a copiilor îndreptată în această săptămână contra romilor din statul elen, informează USA Today.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele trei persoane care au luat copilul de la spitalul Insulei Lesbos pentru a-l înregistra pe numele lor, însă fără actele necesare care să ateste naşterea sau ieşirea din spital, ci apelând la documente false, a declarat şeful Poliţiei Regionale, Panagiotis Kordonouris.

Reprezentanţii serviciilor sociale au contactat poliţia care au realizat un raid unde trăiau cele trei persoane şi au arestat două femei, una în vârstă de 19 ani, cealaltă 55 de ani, precum şi un bărbat în vârstă de 21 de ani. Cuplul pretinde că o femeie le-a încredinţat copilul. Poliţia intenţionează să efectueze un test ADN pentru a dezlega o parte a misterului din acest caz.

Maria, o fetiţă blondă găsită săptămâna trecută în grija unui cuplu de romi, a dus la începerea unei căutări la nivel internaţional pentru găsirea părinţilor biologici ai fetei.

Kordonouris a declarat că cei trei susţin că o femeie de naţionalitate bulgară le-a dat băiatul deoarece nu era în stare să aibă grijă de acesta. Asemenea mărturii au fost oferite şi cei care aveau grijă de Maria, fetiţa blondă găsită într-o tabără de romi din centrul Greciei.

Potrivit actelor false, prezentate de către cei trei suspecţi, copilul s-a născut la spitalul Sfânta Olga, în Nea Ionia", o suburbie a Atenei. Suspecţii urmează să fie prezentaţi, joi, unui procuror, potrivit agenţiei de ştiri AFP

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările