Bebeluş cu ADN de la trei oameni, născut în Grecia

Bebeluş cu ADN de
la trei oameni, născut în Grecia

FOTO Sebastian Kaulitzki/Getty Images/Science Photo Library RF

Un bebeluş cu ADN de la trei persoane s-a născut în Grecia, în urma unui tratament de fertilizare controversat, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Băiatul, care cântăreşte 2,9 kilograme, s-a născut marţi şi atât el, cât şi mama sa, care are 32 de ani, se află într-o stare bună de sănătate, potrivit cadrelor medicale.
 
Medicii din spatele tratamentului, din Grecia şi Spania, spun că acesta marchează o premieră istorică-este pentru prima dată când o tehnică de fertilizare in vitro care implică ADN de la trei persoane este folosită cu scopul de a rezolva o problemă de fertilitate.
 
Însă experţi din Regatul Unit au criticat decizia de a folosi tratamentul, despre care ei spun că nu este susţinut de dovezi şi presupune riscuri nejustificate.
 
Tratamentul de fertilizare in vitro experimental , cunoscut ca donare mitocondrială, implică folosirea unui ovul de la mamă, spermă de la tată şi un alt ovul de la o femeie donatoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările