Barroso: La nivelul UE,trebuie reformate sistemele de pensii în general

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat astăzi la Madrid că la nivelul Uniunii Europene este necesară o reformă generală a sistemelor de pensii, informază AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu cu premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero, la Madrid, Jose Manuel Barroso a explicat că s-a ajuns la o adevărată problemă, în această privinţă, în Uniunea Europeană, deoarece speranţa de viaţă a crescut şi iar natalitatea a scăzut.  "Trebuie reformate sistemele de pensii în general", a atras atenţia Barroso.

ncurajăm guvernele să acţioneze într-o manieră responsabilă şi în cadrul dialogului social pentru a face reforme în sistemul european de pensii", a mai spus acesta.

Cei 27 de membri ai noii Comisii Europene şi guvernul spaniol care asigură preşedinţia semestrială a UE în primele şase luni ale lui 2010, se află în aceste zile într-o şedinţă comună de lucru.

"Am ridicat problema creşterii vârstei de pensionare, ţinând cont că există solicitări din partea tuturor, pensionarii apasă din ce în ce mai mult asupra cheltuielilor tuturor ţărilor", a precizat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările