Barack Obama recunoaşte că uneori mai confundă Comisia, Consiliul şi Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a avut din nou un moment de sinceritate, joi, atunci când a afirmat că i se întâmplă destul de des să confunde instituţiile europene între ele, precum Comisia, Consiliul sau Parlamentul European, informează AFP.

Aflat la Bruxelles, la finalul summitului G7, preşedintele american Barack Obama a recunoscut în faţa premierului britanic, David Cameron, că nu cunoaşte în întregime rolurile instituţiilor europene.

„În cei cinci ani şi jumătate, de când sunt preşedinte, pot spune că am învăţat două-trei lucruri despre Comisia, Consiliul şi Parlamentul European. Însă uneori le confund”, a mărturisit Barack Obama.

„Bine aţi venit în club”, i-a răspuns râzând David Cameron, menţionând că este necesară o reformare a Uniunii Europene.

Liderul britanic a luat apoi cuvântul şi a precizat că din punctul său de vedere, în prezent, Uniunea Europeană a devenit „prea mare, prea intruzivă şi prea autoritară”.

Obama a subliniat relaţiile bilaterale importante pe care le are cu Marea Britanie şi a precizat totodată că Albionul are de câştigat din apartenenţa la blocul comunitar.

„Nu pot să îmi imaginez proiectul UE progresând fără Marea Britanie. La fel, nu pot să cred că o excludere a Marii Britanii din acest proiect ar fi benefică”, a declarat Barack Obama.

Premierul britanic a promis că va organiza un referendum în legătură cu rămânerea Marii Britanii în Uniunea Europeană, dacă va fi ales din nou anul viitor.

În cadrul celor mai recente alegeri europarlametare, partidul eurofob UKIP, condus de Nigel Farage, a obţinut cele mai multe mandate, eveniment care l-a făcut pe David Cameron să readucă în prim plan „necesitatea de a nu mai fi indiferenţi” în legătură cu posibila ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar.


Citeşte şi:

FOTO Barack Obama, mirat de Colosseum: „Este mai mare decât multe terenuri de baseball”

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avut, joi, o reacţie amuzanta atunci când a vizitat celebrul Colosseum din Roma, afirmând că „este mult mai mare decât multe terenuri de baseball”, informează presa străină.

Ultimatumul lui Obama: Rusia are la dispoziţie patru săptămâni pentru a înceta „provocările“ în Ucraina

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a avertizat joi că Rusia are la dispoziţie cel mult patru săptămâni pentru stabilizarea situaţiei din Ucraina, în caz contrar urmând să fie aplicate noi sancţiuni.

Obama în Est: de ce să ne îngrijorăm

Descinderea preşedintelui Obama în Europa Centrală şi de Est reprezintă, desigur, o veste bună pentru regiune. Dar există şi o perspectivă îngrijorătoare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite