Banii fug de la Londra în timp ce politicienii din Regat se ceartă cu privire la Brexit

Banii fug de la Londra în timp ce politicienii din Regat se ceartă cu privire la Brexit

„Banii fug de la Londra în timp ce Regatul Unit se ceartă cu privire la Brexit”, scrie Bloomberg, comentând că în condiţiile în care Parlamentul britanic nu poate cădea de acord asupra modului în care ţara va părăsi Uniunea Europeană, mai multe companii financiare au decis deja să-şi mute activele din City-ul londonez, pe continent.

„Lumea afacerilor sună alarma, în timp ce Marea Britanie pare a se pregăti pentru un Brexit fără acord”, scrie şi Washington Post, care constată şi el exodul companiilor dinspre Marea Britanie spre statele membre UE pentru a evita complicaţiile unui Brexit dur. Până şi BBC se gândeşte să deschidă un sediu la Bruxelles pentru a putea continua să emită pe teritoriul UE, remarcă La Libre Belgique.
 
Peste 250 de companii au iniţiat negocieri pentru transferarea sediilor din Marea Britanie în Olanda, din cauza Brexit, a anunţat miercuri seară Guvernul olandez, conform site-ului cotidianului britanic The Independent. 
 
 Unele companii multinaţionale au anunţat deja relocarea în Olanda, pentru a menţine accesul la piaţa Uniunii Europene după producerea Brexit. Printre firmele care şi-au mutat sediile în Olanda se numără Sony şi Panasonic.
 
Michiel Bakhuizen, purtătorul de cuvânt al Agenţiei guvernamentale olandeze pentru Investiţii Străine (NFIA), a confirmat că din ce în ce mai multe companii vor să se mute în Olanda. "Orice nouă decizie de relocare a unei firme, fie că este mare sau mică, este un succes", a declarat oficialul olandez, citat de AFP.
 
"Numărul companiilor cu care suntem în contact pentru o posibilă relocare este în creştere. La începutul anului 2017 era de 80, la începutul anului 2018 a fost numărul 150, acum sunt peste 250 de companii. Suntem în contact cu peste 250 de firme interesate de eventuala mutare în Olanda din cauza Brexit", a precizat el.
 
 "Creşterea numărului companiilor interesate va continua, deoarece există o incertitudine majoră în acest moment în Marea Britanie. Iar dacă este un lucru rău pentru mediile de afaceri, acela este incertitudinea", a subliniat oficialul guvernamental olandez.
 
În afară de companiile care vor relocarea, în Olanda a fost transferat şi sediul Agenţiei Europene a Medicamentului, care are peste 900 de angajaţi.
 
Marea Britanie ar urma să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, iar, până acum, nu a fost aprobat niciun acord privind viitoarea relaţie bilaterală.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: