Avionul premierului bulgar are probleme tehnice

Avionul premierului bulgar are probleme tehnice

Avionul Falcon al guvernului bulgar

Ministrul bulgar al Transporturilor, Ivailo Moskovski, a declarat că Guvernul ar putea opta pentru un alt avion Falcon, după un incident produs duminică, în care aeronava, cu premierul la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă la Varna, relatează site-ul Novinite.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

Avionul Falcon cu care premierul bulgar, Boiko Borisov, trebuia să ajungă duminică de la Varna la Plovdiv a fost nevoit să efectueze o aterizare de urgenţă pe aeroportul de unde tocmai plecase, deoarece trenul de aterizare nu s-a retras după aterizare.
 
Aeronava a survolat oraşul Varna pentru a consuma combustibilul din rezervoare, după care a aterizat pe aeroportul din localitate, conform procedurii.
 
Un incident similar a mai avut loc şi în luna februarie, când avionul Falcon, cu premierul la bord, a efectuat o aterizare de urgenţă la Sofia, din cauza aceleiaşi probleme.
 
Într-un interviu pentru postul de televiziune NOVA TV, Moskovski a afirmat că defecţiunile repetate vor duce la înlocuirea avionului, dacă pricudătorul nu poate garanta remedierea problemelor tehnice.
 
Ministrul a precizat că aeronava va fi dusă "direct la fabrica producătorului, în Franţa, pentru un control complet". "Sunt îngrijorat pentru că aceste defecţiuni se întâmplă chiar des", a adăugat el.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: