Avion prăbuşit în Franţa. Percheziţii în casa copilotului german. Andreas Lubitz a suferit de depresie şi epuizare în 2008

Avion prăbuşit în Franţa. Percheziţii în casa copilotului german. Andreas Lubitz a suferit de depresie şi epuizare în 2008

Casa copilotului german din oraşul german Montabaur FOTO AP

Procurorii germani au descins joi la locuinţa din apropiere de Dusseldorf a copilotului avionului Germanwings, suspectat de prăbuşirea intenţionată a aeronavei, informează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Procurorii şi poliţiştii caută dovezi în casa copilotului Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani.  
 
Lubitz era originar din localitatea Montabaur, din landul Renania-Palatinat (vest), unde locuia la părinţii lui, având de asemenea un apartament la Düsseldorf (vest), bază importantă pentru compania Germanwings şi destinaţia zborului ce venea de la Barcelona, potrivit primarului oraşului, Gabriele Wieland, citată de DPA. 

Andreas Lubitz, cetăţean german, lucra ca pilot la compania Germanwings din septembrie 2013 şi avea 630 de ore de zbor. Comandantul aeronavei, Patrick S., avea 6.000 de ore de zbor.
 
Procurorii francezi suspectează că Andreas Lubitz a prăbuşit intenţionat avionul, el profitând de ieşirea pentru scurt timp a căpitanului din carlingă pentru a înclina aeronava pe o traiectorie de prăbuşire.
 
„Deocamdată nu reuşim să înţelegem motivul", a declarat procurorul francez Brice Robin, excluzând un atac terorist. „Nu pot folosi nici cuvântul sinucidere; nu poţi comite sinucidere când ai responsabilitate pentru 100 de vieţi omeneşti", a subliniat procurorul din Marsilia.
 
Familia copilotului a sosit la locul accidentului, în sud-estul Franţei, dar a fost ţinută separat de rudele celorlalte 149 de persoane decedate. 
 
Foto
Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sud-estul Franţei. Aeronava a căzut în zona Barcelonnette, situată în provincia Haute Provence. Nu existat supravieţuitori. Echipele de intervenţie au început joi să adune fragmente din trupurile celor 150 de victime.
 
Copilotul a suferit de depresie şi epuizare în 2008
 
Copilotul suspectat că a prăbuşit intenţionat avionul Germanwings a avut depresie şi epuizare în anul 2009, acesta fiind motivul pentru care întrerupsese cursurile pentru licenţa de pilot comercial, afirmă cunoscuţi ai acestuia citaţi de presa germană.
 
Andreas Lubitz „a suferit de epuizare profesională şi depresie în anul 2009", a declarat mama unei foste colege de liceu a copilotului, citată de Frankfurter Allgemeine Zeitung.
avion prabusit in franta copilot andreas lubitz
Femeia, care a preferat să păstreze anonimatul, a explicat că acesta îi mărturisise fiicei ei că avea depresie şi epuizare, motiv pentru care întrerupsese cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2009, reluându-le în 2012. Fiica femeii l-a văzut ultima dată pe Andreas Lubitz, în vârstă de 28 de ani, în decembrie 2014. "Atunci părea normal şi spunea că se simte foarte bine ca pilot", a subliniat femeia.
 
"Nu pot decât să îmi imaginez că a avut ceva de moment. Nu cred că a plănuit prăbuşirea, deşi pare un masacru", a adăugat femeia.
 
Preşedintele companiei Lufthansa, Carsten Spohr, a declarat că Andreas Lubitz era apt de zbor, precizând că începuse pregătirile pentru obţinerea licenţei de pilot comercial în 2008, dar le întrerupsese o perioadă, timp în care a fost însoţitor de bord. "A întrerupt cursurile o perioadă, le-a reluat şi a devenit copilot în anul 2013. A trecut toate examenele practice şi medicale", a subliniat preşedintele Lufthansa.
 
Angela Merkel: Ipoteza prăbuşirii intenţionate a avionului, „dincolo de orice imaginaţie”
 
Informaţiile privind prăbuşirea intenţionată de către copilot a avionului Germanwings conferă tragediei o „dimensiune de neînţeles", a afirmat cancelarul Germaniei, Angela Merkel.
 
„Noile informaţii conferă tragediei o dimensiune pur şi simplu de neînţeles", a declarat Merkel, potrivit publicaţiei Der Spiegel.
 
„Aşa ceva merge dincolo de orice ne-am putea imagina. Vom face totul pentru a ajuta la investigaţie", a subliniat Merkel.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: