Avertismentul lansat de Papa Francisc: „Lăcomia este cea care va duce la sfârşitul lumii”

Avertismentul lansat de Papa Francisc: „Lăcomia este cea care va duce la sfârşitul lumii”

Papa Francisc în timpul vizitei sale de la Tirana. FOTO AP

„Lăcomia este cea care va duce la sfârşitul lumii”, e avertismentul lansat de Papa Francisc în timpul unei conferinţe, în faţa reprezentanţilor Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură.

Ştiri pe aceeaşi temă

Papa Francisc s-a declarat nemulţumit de atitudinea anumitor oameni bogaţi şi de goana după profit a companiilor.
 
„Este dureros să văd cum lupta împotriva foametei şi a malnutriţiei este împiedicată de priorităţile pieţei şi de punerea profitului pe primul loc. Acest lucru face din alimente nişte bunuri, care pot fi folosite în speculaţii financiare“, a afirmat Suveranul Pontif. 
 
Liderul de la Vatican a atras atenţia asupra faptului că risipa şi un consum nesăbuit pot duce la distrugerea Planetei.
 
„Este suficientă mâncare pentru toată lumea, dar nu oricine are ce să mănânce, în timp ce surplusul, risipa, supraconsumul sunt la ordinea zilei. Este un paradox. Din nefericire, acest paradox se menţine în actualitate”, a mai spus Papa Francisc. 
 
Suveranul Pontif a anunţat vineri că va organiza o tombolă, la care vor fi puse la bătaie mai multe cadouri pe care le-a primit de-a lungul timpului. Printre cadourile primite de Papa Francisc se numără o maşină, un espressor, ceasuri, biciclete şi o pălărie.
 
Până în prezent, cadourile primite de suveranii pontifi erau oferite instituţiilor bisericeşti sau rămâneau în depozitele Vaticanului.   
    

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările