Avertisment dur al lui Marine Le Pen pentru Angela Merkel: „Politica Germaniei va conduce la explozia Uniunii Europene”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedinta partidului francez de extremă dreapta Frontul Naţional (FN), Marine Le Pen, a avertizat-o, duminică, pe cancelarul Germaniei, Angela Merkel, în cadrul unui interviu pentru Der Spiegel, că politica dusă de Berlin este dăunătoare celorlalte state, iar continuarea acesteia va duce la „explozia” Uniunii Europene.

„Doamna Merkel, politica Germaniei este pozitivă pentru dumneavoastră, dar dăunătoare pentru celelalte ţări. Dacă nu vedeţi suferinţele popoarelor europene din cauza austerităţii, Berlinul riscă să fie detestat. Politica de astăzi a Germaniei va conduce la explozia Uniunii Europene. Eu dau vina în primul rând pe liderii noştri care nu ne reprezintă interesele. Un euro mai puternic ne va distruge ţara”, a afirmat Marine Le Pen, pentru publicaţia germană Der Spiegel.

De asemenea, preşedinta Frontului Naţional a mai adăugat că „Germania a devenit inima economică a Uniunii Europene, însă Berlinul nu ar trebui să uite niciodată că Franţa este inima sa politică”.

Formaţiunea politică a lui Marine Le Pen a reuşit să obţină cele mai multe voturi în cadrul alegerilor europarlamentare desfăşurate luna trecută. Astfel, pe baza scorului înregistrat de 25 %, partidul de extremă dreapta francez va beneficia de 24 de locuri în noul Parlament European.

În campania sa electorală, Marine Le Pen a declarat că este împotriva imigraţiei de masă, a comerţului liber cu alte ţări europene, precum şi împotriva monedei euro.

Succesul partidului naţionalist din ultima perioadă nu a rămas necriticat de liderii nemţi. Recent, ministrul german de finanţe, Wolfgang Schäuble, a caracterizat formaţiunea lui Marine Le Pen drept una „fascistă”. De asemenea, reprezenanţii Uniunii Europene au calificat-o pe Le Pen ca fiind un „monstru anti-democratic”.


Citeşte şi:

Alegerile europene, zguduite de „cutremurul” politic al partidelor extremiste şi eurofobe După o lungă perioada de criză, europenii s-au arătat mult mai receptivi la politicile naţionaliste promovate de partidele de extremă dreapta. În Franţa, Grecia, Austria, Marea Britanie, precum şi în Danemarca, formaţiunile politice care au avut un discurs populist, anti-imigraţionist sau populist au reuşit să atragă cele mai multe voturi pentru scrutinul europarlamentar.

Franţa: cum decurge Festivalul Sfintei Sara a ţiganilor după victoria rasiştilor la europarlamentare Extrema dreaptă a câştigat alegerile europarlamentare în Franţa, iar Marine Le Pen negociază acum cu liderii altor partide extremiste pentru formarea unui grup în Parlamentul European. Însă îngrijorările de la Paris şi Bruxelles nu rezonează până în Saintes-Maries-De-La-Mer, o mică localitate din sudul conservator al Franţei, unde comunitatea romă organizează anual un festival în ciuda tensiunilor rasiste.

Mii de studenţi au manifestat în Franţa împotriva partidului Frontul Naţional Mii de studenţi au protestat, joi, în mai multe regiuni ale Franţei, faţă de ascensiunea partidului de extremă dreapta Frontul Naţional (FN), condus de Marine Le Pen, în urma alegerilor europarlamentare, informează BBC.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite