Autorităţile ungare investighează un nou caz de carne de cal exportată în Marea Britanie

Autorităţile ungare investighează un nou caz de carne de
cal exportată în Marea Britanie

Carnea de cal, etichetată ca fiind de vită FOTO Alamy

Autoritatea naţională ungară pentru siguranţa alimentelor investighează un caz de carne de cal etichetată ca fiind carne de vită din Ungaria vândută în Marea Britanie.

 

 Endre Kardevan, secretarul de stat pentru siguranţa alimentelor a declarat că Ungaria a primit o alertă prin Sistemul de Alertă rapidă pentru alimente şi hrană al UE (RASFF) cu privire la un pachet de un kilogram de carne tocată etichetată ca fiind de vită. Pachetul s-a dovedit a conţine numai carne de cal. 

Kardevan a declarat că autorităţile ungare au identificat carnea ca aparţinând Feherpecsenye Kft din Kemenesmagasi în vestul Ungariei. Carnea a fost transportată în Marea Britanie prin intermediul distribuitorului Hungarian Food. Distribuitorul a declarat că nu a ştiut ce fel de carne conţinea pachetul deoarece îi fusese vândut cu eticheta carne de vită. 

Data ambalării pachetului era de 23 martie 2012, iar produsul fusese livrat în Marea Britanie pe 24 aprilie 2012. Data expirării era 23 martie 2013. În total, 100 de kilograme din acest produs au fost livrate, din care au fost vândute 40 de kilograme.

Autoritatea britanică pentru standardele alimentelor (FSA) a declarat anterior că un transport de 100 de kilograme a fost identificat, din care 40 de kilograme au fost deja vândute în Liverpool şi Preston.

Autoritatea britanică a confiscat restul şi a raportat cazul Comisiei Europene şi Ungariei. Carnea fusese importată de Hungarian Food Ltd. cu sediul la Preston şi a fost vândută la kilogram în outletul companiei, precum şi într-un magazin din Liverpool numit Taste of Hungary, a declarat aceasta.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: