VIDEO Autorităţile din Italia anchetează modul în care sunt trataţi imigranţii din Siria şi Egipt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul italian a promis luni că va demara o anchetă asupra modului în care mai mulţi imigranţi din Siria şi Egipt au fost trataţi la un centru de primire de pe insula Lampedusa, informează BBC.

O înregistrare video, difuzată de postul de televiziune RAI, filmată pe ascuns cu un telefon mobil, arată mai mulţi imigranţi care sunt aliniaţi lângă un depozit, apoi rugaţi să se dezbrace pentru a fi stropiţi cu o substanţă împotriva scabiei, totul la temperaturi de zero grade.

Cel care a filmat scena este, potrivit sursei citate, un refugiat sirian, care a afirmat că migranţii sunt trataţi pur şi simplu ca nişte animale. Bărbatul susţine că atât bărbaţii cât şi femeile sunt forţaţi să treacă prin asemenea momente.

Centrul de primire găzduieşte mai multe persoane ajunse în Italia cu barca din Africa, precum şi din Orientul Mijlociu, acest flux de migranţi fiind alimentat în ultimele luni din pricina războiului civil din Siria, cât şi a tensiunilor din Egipt.

Înregistrarea a produs îngrijorare în Italia, mai ales că este a fost făcută publica după ce guvernul italian a promis că va îmbunătăţi condiţiile cu privire la migranţi.

Prima reacţie oficială a fost a primarului din Lampedusa, Giusi Nicolini, care a declarat că filmul video prezintă centrul ca un „lagăr de concentrare”, acest lucru fiind „ruşinos” pentru Italia.

De asemenea, preşedintele Parlamentului, Laura Boldrini, a spus că tratamentul migranţilor este „nedemn pentru o ţară civilizată”.

În octombrie, 366 de persoane din Eritreea (Africa de Sud) au murit după ce barca în care se aflau s-a scufundat pe malul insulei Lampedusa.


Citeşte şi:

Italia avertizează asupra teroriştilor infiltraţi printre imigranţii ilegali

Milioane de refugiaţi din ţările de la sud de Mediterana reprezintă o problemă umanitară şi o ameninţare la adresa securităţii europene, deoarece printre ei se află terorişti, a declarat luni ministrul italian de Externe, relatează AFP.

STUDIU: Imigranţii români şi bulgari sunt binevenţi în Marea Britanie dacă muncesc şi îşi plătesc taxele

Britanicii nu au sentimente rasiste faţă de români şi bulgari, însă consideră guvernul vinovat pentru lipsa de informaţii reale cu privire la impactul pe care îl va avea în continuare imigraţia asupra Marii Britanii, arată un studiu realizat de think-tank-ul independent British Future, informează Agepres.

Cum este promovat rasismul în viaţa cotidiană a americanilor, împotriva voinţei lor

Rasismul în Statele Unite ale Americii este un fenomen general cunoscut, pe care nu-l contestă niciun american, însă unii au scos în evidenţă că este mult mai răspândit decât se crede, iar această problemă are metode şi sisteme proprii prin care se propagă şi se manifestă indiferent de trecerea generaţiilor şi de schimbarea mentalităţilor. 

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite