Autorităţile franceze susţin că nu au nicio dovadă că Rusia ar fi în spatele atacului cibernetic asupra campaniei lui Macron

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful agenţiei franceze pentru securitate cibernetică, ce a investigat atacul informatic asupra serverelor campaniei lui Emmanuel Macron, a declarat că nu a găsit nicio dovadă că grupul de hackeri ruşi suspectat s-ar fi aflat în spatele acestui atac.

Într-un interviu acordat celor de la Associated Press, Guillaume Poupard a declarat că atacul informatic „a fost atât de generic şi simplu încât oricine ar fi putut fi autorul”.

Acesta a susţinut că nu a găsit nicio dovadă cum că cunoscutul grup de hackeri APT28, acuzat a fi în spatele altor atacuri informatice, inclusiv şi asupra campaniei electorale din Statele Unite, ar fi fost responsabil.

Poupard este directorul general al agenţiei guvernamentale pentru securitate cibernetică cunoscută în Franţa după acronimul ei, ANSSI. Experţii acestei agenţii au intrat imediat în alertă când documentele furate de pe serverele campaniei lui Emmanuel Macron au fost publicate online, cu doar câteva ore înainte de încheierea campaniei electorale.

Poupard a declarat că simplitatea acestui atac „înseamnă că ne putem imagina că în spatele acestui atac ar putea fi o singură persoană, ce a acţionat singură. Această persoană ar putea fi în orice ţară”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite