Autorităţile austriece au descoperit doi migranţi morţi într-un tren care aducea tiruri din Italia

Autorităţile austriece au descoperit doi migranţi morţi într-un tren care aducea tiruri din Italia

Autorităţile austriece au descoperit sâmbătă dimineaţa doi migranţi morţi într-un tren care transporta tiruri din Italia în Austria.

Anchetatorii nu au determinat dacă cei doi pasageri clandestini şi-au pierdut viaţa din cauza temperaturilor scăzute sau dacă au fost striviţi în timpul descărcării tirurilor. De asemenea, un al treilea migrant este în stare gravă şi a fost transportat la un spital din provincia Tirol, transmite Reuters.
 
Momentan nu există informaţii despre naţionalitatea celor trei migranţi.
 
Autorităţile austriece cred că cei trei migranţi încercau să ajungă în Germania, spre care se îndreaptă cei mai mulţi migranţi ajunşi pe ţărmurile Europei. De asemenea, localitatea în care s-a oprit trenul pentru a livra tirurile este situată la doar 16 kilometri de frontiera austriaco-germană.
 
Cei trei pasageri clandestini s-au ascuns într-un tren care nu are niciun acoperiş şi reprezintă o alternativă pentru a transporta mărfuri peste graniţa montană dintre Austria şi Italia.
 
Un purtător de cuvânt al poliţiei a explicat că migranţii se ascundeau sub tiruri şi au avut la dispoziţie aproximativ 20 de minute pentru a coborî, după ce tirurile şi-au pornit motoarele şi înainte ca acestea să fie descărcate.
 
”Având în vedere că ei nu s-au mişcat, noi luăm în considerare posibilitatea că aceştia şi-au pierdut conştiinţa din cauza frigului sau poate erau deja morţi”, a declarat purtătorul de cuvânt, care a precizat că temperatura nu depăşeşte 2 grade Celsius în localitatea Woergl.
 
Migraţia a devenit o problemă extrem de sensibilă în societatea austraică, unde Norbert Hofer ar putea să devină duminică primul preşedinte de extremă-dreapta ales în mod liber într-o ţară din Europa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: