Austria intră în lockdown total. Număr de cazuri record, de 9 ori mai mare decât recordul din primăvară, iar sistemul sanitar e în buza prăpastiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oraşul Innsbruck pustiu în timpul lockdown-ului din primăvară, FOTO AFP
Oraşul Innsbruck pustiu în timpul lockdown-ului din primăvară, FOTO AFP

Austria trece de la măsurile de carantina parţială şi interdicţii de mişcare doar pe timpul nopţii la un lockdown total pe întregul teritoriu al ţării. Măsura va fi impusă pentru cel puţin două săptămâni şi jumătate, venind după o creştere necontrolată a numărului de cazuri.

Anunţul a fost făcut de către cancelarul Sebastian Kurz. Acesta i-a rugat pe austrieci să nu se întâlnească cu nimeni din afara casei în care locuiesc pentru a încerca o stopare cât mai rapidă a creşterii de noi cazuri de COVID-19, conform BBC.

Kurz a recunoscut şi faptul că guvernul a pierdut controlul, după ce a devenit clar că nu mai poate realiza anchete epidemiologice pentru majoritatea cazurilor confirmate.

„Adevăru este că autorităţile nu mai sunt capabile să facă anchete în cazul a 77% din noile infectări, ceea ce înseamnă că autorităţile nu mai ştiu unde au loc aceste infectări”, a declarat liderul austriac. 

Noile măsuri vor intra în vigoare începând cu ziua de marţi. Acestea prevăd închiderea tuturor şcolilor şi stoparea tuturor activităţilor non-esenţiale până la data de cel puţin 6 decembrie. 

Vineri, Austria a înregistrat un record zilnic de 9,586 de noi infectări cu SARS-CoV-2. Cifra este de nouă ori mai mare decât recordul de cazuri înregistrat în primul val al pandemiei din primăvară. Până acum au fost confirmate mai multe de 191,000 de cazuri şi 1,661 de decese cauzate de COVID-19. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite