Austria elimină lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate, pe fondul reducerii presiunii asupra spitalelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Austria va elimina luni lockdown-ul impus persoanelor nevaccinate, a anunţat, miercuri, guvernul de la Viena. Decizia vine în contextul în care presiunea asupra spitalelor este tot mai redusă.

Cu toate acestea, numărul de cazuri noi de infectare se află în creştere, alimentat de varianta Omicron a coronavirusului, extrem de infecţioasă.

Miercuri a fost consemnat un nou record, depăşindu-se pragul de 30.000 de infectări, a indicat ministrul sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, într-o conferinţă de presă. El a previzionat că vârful va fi atins în următoarele două săptămâni, cu 35.000-40.000 de cazuri noi.

Totuşi, rata de ocupare a paturilor din spitale şi de la Terapie intensivă este scăzută.

„Am ajuns la concluzia că lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate este justificat doar în cazul unei ameninţări de supraîncărcare iminentă a capacităţilor de terapie intensivă”, a declarat ministrul sănătăţii, precizând că experţii nu mai consideră necesară această restricţie, scrie Agerpres.

În prezent, persoanele nevaccinate din austria sunt în lockdown. Acestea pot părăsi locuinţa doar pentru un număr limitat de motive, printre care: mersul la muncă şi la cumpărături esenţiale.

Cu toate că lockdown-ul va fi ridicat, nevaccinaţii vor avea în continuare accesul interzis la restaurante sau magazine cu produse neesenţiale.

Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19. Legea, care va intra în vigoare pe 4 februarie, are ca scop creşterea ratei de vaccinare, situată în Austria sub media altor state occidentale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite