Au fost strânse 10 miliarde de euro la evenimentul Stand Up for Ukraine. Zelenski: „Curajul ucrainenilor a solidarizat întreaga lume democratică”

Au fost strânse 10 miliarde de euro la evenimentul Stand Up for Ukraine. Zelenski: „Curajul ucrainenilor a solidarizat întreaga lume democratică”

FOTO EPA-EFE

Au fost strânse 10 miliarde de euro la evenimentul Stand Up for Ukraine, din donaţii private şi ca ajutoare oferite de Uniunea Europeană şi de Canada. La apelul lui Bono au răspuns printre alţii Bon Jovi, Bruce Springsteen, Madonna, Billie Eilish, Katy Perry. Printre politicienii care au vorbit la acest eveniment patronat de Comisia Europeană s-a numărat şi premierul român Nicolae Ciucă şi Cancelarul Germaniei Olaf Scholz.

Ştiri pe aceeaşi temă

 „Nu ne e frică de rachete, de avioanele ruseşti şi de coloanele nesfârşite de tancuri. Curajul ucrainenilor a solidarizat întreaga lume democratică. Ne dorim ca acest curaj al ucrainenilor să fie împărtăşit de întreaga lume, pe măsură ce ne apărăm în faţa celei mai mari tiranii. În acest fel, toţi ceilalţi vor rezista acestei tiranii.

Lumea trebuie să facă tot posibilul să forţeze Rusia să încheie pacea, trebuie să facă tot posibilul să-i tragă la răspundere pe soldaţii şi comandanţii ruşi pentru crimele comise împotriva poporului ucrainean. Convingeţi-vă politicienii! Fiţi alături de Ucraina! Susţineţi libertatea şi curajul!” a afirmat preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit Digi 24.
 
Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj Ucrainei, spunând că Guvernul României este „alături de milioanele de copii, femei şi civili care suferă din cauza războiului”.
 
„România este alături de voi, locuitori ai Ucrainei. Milioane de copii, femei, vârstnici şi-au abandonat casele, fugind de un război ilegal. Un refugiat din cinci a primit ajutor şi adăpost în România. Am acordat un nivel special de protecţie celor mai vulnerabili, inclusiv pentru un număr estimat la 33.000 de copii ucraineni. Sperăm cu toţii la venirea păcii, până atunci suntem cu toţii alături de Ucraina”, a spus premierul Nicolae Ciucă.
 
Iar Cancelarul Germaniei Olaf Scholz a a spus că ţara sa acordă un ajutor umanitar şi de asistenţă de 425 de milioane de euro, pentru Ucraina şi ţările vecine.
 
„Polonia, Moldova, Slovacia, Cehia, România şi Ungaria au dovedit un spirjin ieşit din comun. Vă oferim întreaga noastră solidaritate. De aceea, Germania acordă suplimentar 425 de milioane de euro ca ajutoare umanitare şi de asistenţă, pentru Ucraina şi ţările vecine, la care se adaugă 70 de milioane de euro ca ajutoare medicale prin Mecanismul European de Protecţie Civilă”, a spus cancelarul Germaniei Olaf Scholz.
 
Evenimentul mondial de strângere de fonduri a fost convocat în comun de preşedinta CE, Ursula von der Leyen, şi de prim-ministrul Canadei, Justin Trudeau.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările