Atentatul de la Lyon. Un suspect arestat, un minor audiat

Atentatul de la Lyon. Un suspect arestat, un minor audiat

Atacul a avut loc în faţa unei patiserii din Lyon

Ministrul francez de Interne a anunţat luni dimineaţă că în ancheta privind atentatul cu colet-capcană de la Lyon a fost arestat un suspect, un bărbat de 24 de ani şi un minor a fost interogat.

 
Un bărbat în vârstă de 24 de ani, suspectat că este ”autorul” atentatului cu colet-capcană de vineri, la Lyon, a fost reţinut luni în acest oraş şi a fost plasat în arest preventiv, a anunţat Parchetul Parisului, relatează AFP.
 
Suspectul a fost arestat pe domeniul public, a precizat o sursă apropiată dosarului.
 
”Colet-capcană la #Lyon: un suspect tocmai a fost reţinut. Salut mobilizarea SDAT, a poliţiei judiciare din Lyon şi DGSI, cosesizate de secţia antiteroristă a Parchetului de la Paris. Acţiunea lor comună este determinantă”, a anunţat pe Twitter ministrul de Interne Christophe Castaner.
 
Explozia acestui colet-capcană în faţa unei brutării, pe o arteră pietonală comercială, în centrul Lyonului, s-a soldat cu 13 tăniţi uşor - nouă femei, inclusiv o fată în vârstă de zece ani, şi patru bărbaţi.
Imagini cu un suspect care circula pe o bicicletă, cu faţa mascată, au fost rapid difuzate de către autorităţi şi s-au găsit urme de ADN, neidentificat.
 
Potrivit unei surse apropiate dosarului există suspiciuni puternice potrivit cărora explozivul folosit a fost TATP (triperoxid de triacetonă), în cantitate mică. Comandouri jihadiste au recurs, la 13 noiembrie 2015, la acest exploziv artizanal foarte instbil.
 
Secţia antiterroistă a Parchetului Parisului a preluat ancheta vineri seara.
 
Procurorul Parisului Rémy Heitz a anunţat că ”mai multe zeci” de măturii erau ”în curs de exploatare”, cu scopul de a încerca să se facă lumină asupra acestui atac nerevendicat.
 
Ministrul Justiţiei Nicole Belloubet a subliniat vineri că este ”prea devreme” să se evoce ”un act terorist”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: