Atentat la Nisa. Eroii celei mai mari tragedii de Ziua Franţei VIDEO

Atentat la Nisa. Eroii celei mai mari tragedii de Ziua Franţei VIDEO

Atentatul de la Nisa

Le Figaro scrie că un bărbat a cărui identitate încă nu este cunoscută a sărit pe capota camionului şi a încercat să-l oprească pe şoferul camionului care a provocat moartea a cel puţin 84 de oameni. Jurnalistul german Richard Gutjahr a relatat pentru AFP că un motociclist a încercat să oprească, din mers, camionul, străduindu-se să deschidă portiera vehiculului ce circula cu viteză redusă pe Promenade des Anglais, dar a căzut.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un bărbatul a sărit pe capota camionului şi a încercat să-l oprească, cu mâinile goale, pe şofer, dar nu a reuşit decât să-l încetinească pe atacator, care a scos pistolul ca să-l împuşte pe bărbat, scrie Le Figaro. Acest gest i-a fost fatal atacatorului, tusianul Mohamed Lahouaiej Bouhlel, care a încetinit camionul, iar poliţiştii au tras asupra lui şi l-au omorât. Curajosul bărbat ar fi reuşit să sară de pe capotă şi să scape cu viaţă, potrivit publicaţiei franceze. Bouhlel a fost urmărit pe 200 de metri de trei poliţişti francezi care au alergat pe jos în spatele camionului frigorific trăgând după vehicul fără a putea să-l oprească.
 
Jurnalistul german Richard Gutjahr a relatat pentru AFP că un motociclist a încercat să oprească, din mers, camionul care a intrat în mulţime joi seara în cursul atentatului de la Nisa, străduindu-se să deschidă portiera vehiculului ce circula cu viteză redusă pe Promenade des Anglais, dar a căzut, potrivit Agerpres.
„Eram în balcon la un hotel cu vedere spre Promenade des Anglais şi am văzut oameni care mergeau să sărbătorească 14 Iulie, apoi dintr-odată un camion s-a îndreptat în direcţia mulţimii“, a povestit pentru AFP Gutjahr, contactat telefonic din Berlin.
 
Video
„El conducea foarte încet, ceea ce era surprinzător“, a adăugat jurnalistul independent. „După el s-a luat un motociclist, care circula în spatele lui şi care a încercat să-l depăşească şi chiar să deschidă portiera dinspre partea şoferului camionului“, a explicat Gutjahr, care a făcut o înregistrare video cu smartphone-ul său, utilizată de canalul public german ARD. „Motociclistul a căzut însă sub roţile camionului“, a explicat jurnalistul german.
 
„Am văzut, de asemenea, doi poliţişti care trăgeau asupra camionului“, a precizat martorul. „Şi, în acel moment, şoferul camionului a început să circule cu viteză şi a intrat în zigzag în mulţime. Apoi, timp de 15-20 de secunde, s-au auzit tirurile mai multor arme“, a continuat Gutjahr, precizând că scena la care el a fost martor a durat în total „60 de secunde, nu mai mult“. El a adăugat că a coborât apoi în stradă, unde a văzut cum oamenii erau cuprinşi de panică şi că 12 corpuri neînsufleţite zăceau pe pământ.
 
„Era un haos absolut, oamenii urlau“, a declarat un jurnalist pentru AFP, Robert Hollawy, care asista la festivităţi. „Am văzut oameni loviţi şi fragmente zburând peste tot“, a povestit el.

O femeie a născut în bucataria unui restaurant de pe plaja Promenade des Anglais, unde s-au refugiat peste 1.500 de persoane după atacul de la Nisa, scrie Le Figaro.
 
Cel puţin 84 de persoane au fost ucise în acest nou atentat sângeros în Franţa. Cel puţin zece copii sunt morţi şi alţi peste 50 sunt spitalizaţi. 
 
Imagini din aceeasi galerie
  • Celula de criză intraministerială, la Palatul Elysee, la care sunt prezenți președintele Franței Francois Hollande și premierul Manuel Valls. Ministrul de Interne al Franței, Bernard Cazeneuve, se îndreaptă în acest moment spre Nisa.
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările