Atentatul  de la Nisa. Autorul „pare să se fi radicalizat foarte rapid“ , afirmă ministrul francez de Interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, a declarat sâmbătă că autorul atentatului de la Nisa „pare să se fi radicalizat foarte rapid“, oficialul subliniind că este vorba despre „un atentat de un tip nou“, care „arată dificultatea extremă a luptei antiteroriste“, transmite AFP, preluată de dhnet.be.

El a subliniat că tunisianul Mohamed Lahouaiej-Bouhlel, care a ucis 84 de persoane la volanul camionului pe care îl conducea, joi seara, la Nisa, „nu era cunoscut de serviciile de informaţii pentru că nu atrăsese atenţia, în anii trecuţi, nici prin condamnări, nici prin activitatea sa, printr-o adeziune la ideologia islamistă radicală“. 

Potrivit lui Cazeneuve, tunisianul „pare să se fi radicalizat foarte rapid“, acestea fiind „primele elemente care apar din mărturiile anturajului său“.

Ministrul francez de Interne a constatat că „indivizi sensibili la mesajul Daesh (acronimul arab al Statului Islamic, n. red.) se implică în acţiuni extrem de violente fără să fi participat neapărat la lupte, fără să fi fost neapărat antrenaţi“ militar, iar modul lor de operare este nou.

Cazeneuve a subliniat că „nu a existat utilizare de arme grele sau de explozivi şi, în consecinţă, trauma provocată de modul extrem de violent în care această crimă a fost comisă îi şochează profund pe francezi“.

Gruparea jihadistă Statul Islamic a revendicat atentatul de la Nisa, soldat cu 84 de morţi şi peste 200 de răniţi, potrivit agenţiei sale de ştiri Amaq, care a publicat sâmbătă un mesaj în acest sens. Ministerul frnacez de Interne a luat act de această revendicare şi îi verifică autenticitatea.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite