Atentate teroriste în Paris. Poliţia franceză şi belgiană îl caută pe Salah Abdeslam

Atentate teroriste în Paris. Poliţia franceză şi belgiană îl caută pe Salah Abdeslam

Salah Abdeslam, dat in urmărire internaţională de poliţia franceză

„Poliţia franceză a difuzat duminică un apel solicitând informaţii despre un individ „susceptibil de implicare în atentatele de la Paris“, Salah Abdeslam, vizat şi de un mandat de arestare internaţional emis de autorităţile belgiene, transmite AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile căutau duminică în Europa cel puţin încă un suspect, posibil doi, „implicaţi în mod direct“ în atacurile de vineri seara de la Paris, iar anchetatorii încercau să stabilească dacă aceştia se aflau printre persoanele arestate în ultimele 48 de ore în Belgia, afirmă doi oficiali francezi.
 
Salah Abdeslam, născut la 15 septembrie 1989 la  Bruxelles, este considerat „un individ periculos“, precizează poliţia, care a difuzat fotografia suspectului, sfătuind însă populaţia să nu intervină pentru prinderea lui.
 
Justiţia belgiană a emis un mandat de arestare internaţional pe numele lui Salah Abdeslam, rezident în cartierul Molenbeek din  Bruxelles. 
 
Cel puţin doi dintre cei şapte atacatori ar fi belgieni, inclusiv un adolescent în vârstă de 18 ani care ar fi luptat în Siria, potrivit unui oficial belgian de rang înalt.
 
Cel puţin zece suspecţi fuseseră arestaţi în Belgia până sâmbătă seara.
 
Trei dintre cei zece suspecţi au fost opriţi de către poliţia franceză, vineri seara târziu, în apropiere de Cambrai, în timp ce încercau să fugă în Belgia. Poliţia franceză i-a lăsat să treacă, iar bărbaţii au fost arestaţi ulterior la Bruxelles, după alertarea autorităţilor belgiene.
 
Un oficial belgian a declarat că doi dintre cei şapte atacatori care au murit la Paris sunt cetăţeni francezi care locuiesc la Bruxelles, unul dintre ei în cartierul sărac St. Jans Molenbeek, potrivit AP.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările