Atentate teroriste la Paris. Deţinătorul paşaportului găsit lângă Stade de France ar putea fi un militar sirian ucis acum câteva luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Identitatea persoanei care figurează pe paşaportul sirian găsit lângă un kamikaze la Stade France ar putea corespunde celei a unui militar al lui Bashar al-Assad care a fost ucis în urmă cu câteva luni, a anunţat marţi pentru AFP o sursă apropiată anchetei, relatează L’Express.

Aceste paşaport este emis pe numele lui Ahmad al Mohammad, născut pe 10 septembrie 1990, la Idlib, în nord-vestul Siriei. Toate aceste elemente ar corespunde unui militar care a făcut parte din trupele loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Există două ipoteze, potrivit sursei citate, care nu trage nicio concluzie: fie acest paşaport a fost recuperat, fie este vorba despre un document fals care are la bază o identitate reală.

Paşaportul a fost prezentat de către un imigrant înregistrat pe Insula greacă Leros pe 3 octombrie. Deţinătorul documentului - a cărui identitate reală rămâne de verificat - a părăsit Grecia la o dată necunoscută şi a fost reperat ultima dată în Croaţia, câteva zile mai târziu.

Acest bărbat este unul dintre cei trei kamikaze care şi-au detonat centurile de explozibili lângă Stade de France vineri seara.

În legătură cu acest paşaport, Berlinul a avertizat asupra unor posibile „piste false“ lăsate de reţeaua teroristă Statul Islamic „cu scopul de a politiza şi radicaliza problema refugiaţilor în Europa“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite