Atentate teroriste la Bruxelles. Comisia Europeană cere personalului să rămână acasă sau în birouri VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a dat dispoziţii marţi, după seria de explozii de la aeroportul Zaventem şi din cel puţin o staţie de metrou din Bruxelles ca personalul său să rămână acasă sau să nu părăsească clădirile în care se află deja, informează Reuters şi AFP.

Totodată, un purtător de cuvânt al personalului care îşi desfăşoară activitatea în Parlamentul European, aflat în apropiere, a declarat că legislativul european funcţionează în regim normal.

   Alertă de nivel portocaliu a fost decretată în toate instituţiile europene de la Bruxelles, ceea ce înseamnă că toate şedinţele şi reuniunile programate au fost anulate, a anunţat comisarul european Kristalina Gheorghieva pe Twitter.

 În clădirile UE au acces în acest moment numai angajaţii cu legitimaţii valabile.

Anterior, Comisia Europeană a cerut personalului său să rămână în clădirile administrative sau acasă, ca urmare a celor şase explozii care au avut loc la Bruxelles.

Decizia a fost anunţată pe Twitter de unul dintre cei însărcinaţi cu personalul din cadrul CE, menţionează sursa citată.

De altfel, şi mesajul autorităţilor către populaţie  a fost ca oamenii să rămână pe loc, acolo unde se află.

Conform unui bilanţ provizoriu, cel puţin 23 persoane au murit, iar alte 35 au fost rănite în exploziile de la Bruxelles.

În jurul orei locale 08:00, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles s-au produs două explozii soldate cu 10 morţi şi alţi 30 de răniţi grav, relatează postul belgian RTBF, citând surse spitaliceşti.

Reţeaua de metrou a fost închisă în Bruxelles după ce la staţia Maalbeck s-au produs cel puţin două explozii, iar la staţia Schuman, ambele în apropierea principalului sediu al Comisiei Europene şi al Consiliului European, s-ar fi produs o altă explozie, potrivit unor martori citaţi de presa locală. 

harta atacuri
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite