Atentate la Paris. Palatul Elysee l-a corectat pe Francois Hollande, precizând că frontierele Franţei sunt deschise

Atentate la Paris. Palatul Elysee l-a corectat pe Francois Hollande, precizând că frontierele Franţei sunt deschise

Graniţele Franţei au fost închise în urma atentatului terorist din Paris

Preşedintele francez, Francois Hollande, a decretat stare de urgenţă pe teritoriul Franţei şi a anunţat că graniţele ţării au fost închise, pentru ca teroriştii să nu poată fugi. Ulterior, Palatul Elysee l-a corectat pe Hollande, precizândcă au fost reintroduse controalele la punctele vamale.

Ştiri pe aceeaşi temă

Graniţele Franţei au fost închise, aşa că nimeni nu va putea intra sau ieşi din ţară, a anunţat Hollande. 
 
„Vom închide teritoriul Franţei. Nicio persoană nu va mai putea intra pe teritoriul ţării şi ne asigurăm că cei care au comis aceste crime nu pot ieşi din ţară şi pot fi prinşi aici”, a anunţat Hollande.
 
„Circulaţia va fi închisă în mai multe locuri, se vor putea face percheziţii corporale oriunde în stradă. Starea de urgenţă va fi decretată pe întreg teritoriul Franţei”, a mai spus preşedintele Francez.
 
Mai mult, armata franceză a fost mobilizată, şi circa 200 de soldaţi au fost au fost trimişi în arondismentele 10 şi 11 din Paris. A fost activat Planul roşu Alpha, pentru multiple atentate teroriste. Spitalele din Paris au declanşat Planul alb de urgenţă şi criză, iar circulaţia a fost închisă pe mai multe linii de metrou.
 
Măsurile vau fost luate în urma mai multor atentate care s-au petrecut vineri seară la Paris, soldat cu cel puţşin 140 de morţi.

Palatul Elysee a clarificat anunţul lui Hollande

Preşedinţia Franţei a oferit clarificări după ce preşedintele Francois Hollande a anunţat închiderea frontierelor, explicând că au fost reintroduse controale temporare la punctele vamale, dar circulaţia rămâne deschisă, relatează Mediafax.

„Preşedintele François Hollande a dispus reintroducerea urgentă a controalelor la frontiere“, a transmis Palatul Elysée.

„Nu este vorba de închiderea graniţelor, aşa cum anunţase iniţial preşedintele republicii“, a explicat Preşedinţia Franţei.

Franţa a decretat starea de urgenţă după atentatele de la Paris, iar preşedintele Francois Hollande anunţase, probabil în situaţia tensionată a momentului, închiderea frontierelor.

 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările