Atentat terorist în Franţa. Autorii au fost identificaţi. Hamyd Mourad, cel mai tânar dintre atacatori, s-a predat poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fraţii Cherif şi Said Kouachi, doi dintre autorii atacului. FOTO: IBtimes
Fraţii Cherif şi Said Kouachi, doi dintre autorii atacului. FOTO: IBtimes

Ziarele „Le Point” şi „Le Figaro” au publicat informaţii despre doi dintre suspecţii atentatului de la Paris, în care 12 persoane au fost ucise, în redacţia publicaţiei satirice Charlie Hebdo.

Cine este Cherif Kouachi, unul dintre autorii atacului din Paris

Francezul Cherif Kouachi, în vârstă de 32 de ani, căutat împreună cu fratele său, Said, în vârstă de 34 de ani, în ancheta privind atentatul terorism din Franţa comis împotriva săptămânalului Charlie Hebdo, este un islamist cunoscut de serviciile franceze antiterorism, condamnat pentru prima dată în 2008. Născut la 28 noiembrie 1982 la Paris, de naţionalitate franceză şi supranumit Abu Issen, Cherif Kouachi a făcut parte din „filiera Buttes-Chaumont“. Sub autoritatea unui „emir“, Farid Benyettou, această filieră permitea trimiterea de combatanţi în Irak pentru a se alătura aripii irakiene a Al-Qaida care era condusă în perioada respectivă de Abu Mussab al-Zarqawi.

Reţinut chiar înainte de a pleca spre Siria, apoi Irak, el a fost judecat în 2008 şi condamnat la trei ani de închisoare, dintre care 18 luni cu suspendare.

Poliţia a difuzat un apel către martori, cu fotografiile celor doi fraţi căutaţi

UPDATE 05.35 Poliţia franceză a difuzat un apel către oricine deţine informaţii care ar putea ajuta la localizarea autorilor atentatului de la Paris să contacteze organele de anchetă. Totodată, instituţia din Hexagon a ataşat fotografiile celor doi fraţi cautaţi.

Cherif si Said Kouachi sunt „susceptibili de a fi inarmati si periculosi”, a avertizat prefectura poliţiei din Paris. În plus, pe nume acestora a fost emis un mandat de urmărire.

image

Apel al autorităţilor franceze adresat celor care deţin informaţii privind localizarea fraţilor Kouachi. FOTO: Twitter

Unul dintre autorii atentatului terorist din Paris s-a predat poliţiei

UPDATE 04.05 Unul dintre cei trei suspecţi de comiterea atentatului de la Paris împotriva membrilor săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, Hamyd Mourad, s-a predat poliţiei, informează „Le Figaro” care citează AFP

Cel mai tânăr dintre atacatori, persoana care a condus maşina, s-a predat la  la comisariatul din Charlevile-Mezieres.

Ceilalţi doi suspecţi, fraţii Kouachi, sunt în continuare căutaţi de poliţie.


Potrivit „Le Point” ar fi vorba de doi fraţi de origine franco-algeriană, 32 şi 34 de ani, amândoi revenind din Siria în această vară. Cel de-al treilea, şoferul, este un tânăr de 18 ani fără adăpost, prezentat drept Hamyd Mourad.

Cei doi fraţi suspecţi, Saïd şi Cherif Kouachi, sunt originari din Pantin, o suburbie a Parisului. Unul dintre suspecţi a fost judecat în 2008 în urma destructurării filialei irakiene „Al 19-lea arondisment” din Paris. Acesta a fost arestat în 2005 în timp ce se pregătea să plece la Damasc.

Autorităţile pariziene vor continua toată noaptea căutarea atacatorilor care au pus la cale atentatul terorist din Paris.

Tot doi fraţi, Djohar şi Tamerlan Ţarnaev, au pus la cale un atentatul terorist din Boston, Statele Unite, în aprilie 2013, soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi.

VIDEOGRAFIC Filmul atentatului terorist de la Paris 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite