VIDEO Atena în flăcări. Protestatarii violenţi au aruncat cu cocteiluri Molotov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestele care au avut loc joi noaptea în Atena pentru comemorarea  a zece ani de la uciderea unui adolescent de 15 ani de către poliţie, au degenerat. Mulţimea a aruncat cu cocteiluri Molotov, poliţiştii ripostând cu gaze lacrimogene.

Demonstranţii s-au confruntat cu forţele de ordine în timp ce se îndreptau către Parlament. Demonstranţii s-au ciocnit cu autorităţile când s-au îndreptat spre Parlament, pentru a-i aduce tribut lui Alexandros Grigoropoulos, adolescentul de 15 ani care a fost împuşcat în 2008.

Mulţimea furioasă a scandat "mâinile jos de pe tineret!" şi "niciun fascist în şcoli" pe măsură ce îşi croise drum printre străzi. O minge de foc mare şi câteva incendii s-au produs în centrul Atenei. 

În imaginile de la proteste se văd poliţişti înarmaţi şi cu scuturi care aruncă în manifestanţi cu gaze lacrimogene şi alte dispozitive explozive. Mai înainte, un grup de tineri s-a despărţit de mulţime şi a aruncat cu pietre în poliţişti, scrie presa elenă, citată de express.co.uk.

Proteste Atena FOTO EPA

FOTO EPA    

Peste 2.000 de poliţişti au fost desfîşuraţi în zonă şi au fost nevoiţi să acţioneze asupra mulţimii de protestatari cu gaze lacrimogene.

Forţele de ordine au format un cordon de securitate în jurul Parlamentului şi al unor hoteluri din oraş, iar un elicopter al poliţiei a survolat zona Pieţei Syntagma.

Doi dintre protestari au fost reţinuţi de poliţie, între care unul a fost rănit, a mai informat poliţia elenă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite