Atacul cu arcul din Norvegia. Autorităţile se îndoiesc de sinceritatea convertirii la islam a bărbatului care a ucis cinci persoane

Atacul cu arcul din Norvegia. Autorităţile se îndoiesc de sinceritatea convertirii la islam a bărbatului care a ucis cinci persoane

FOTO EPA-EFE

Danezul în vârstă de 37 de ani care a ucis cinci persoane cu arcul miercuri în Norvegia ar avea mai degrabă probleme de sănătate mintală, sinceritatea convertirii la islam fiind pusă la îndoială anchetatori.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ipoteza că s-a convertit la islam este mai puţin credibilă. Presupunerea noastră este că nu a luat convertirea foarte în serios. Prin aceasta vrem să spunem că nu a urmat şi nu a folosit tradiţiile care sunt comune în această cultură şi religie", a spus sâmbătă inspectorul Per Thomas Omholt într-o conferinţă de presă, potrivit AFP.
 
Espen Andersen Bråthen, care a recunoscut că a ucis cinci persoane şi a rănit alte trei miercuri în oraşul Kongsberg (sud-estul Norvegiei), unde locuieşte, s-ar afla într-o stare psihică precară.
 
El urmează să fie audiat din nou de poliţie „de îndată ce starea lui îi va permite”.
 
„Totul sugerează că şi-a ales victimele la întâmplare” şi a acţionat singur, a spus Omholt, descriindu-l pe bărbat ca „nesociabil atât în viaţa reală cât şi pe internet”.
 
Potrivit poliţiei, bărbatul s-ar fi gândit la atacul său „cu câteva zile” înainte.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările